11 Mayıs 2013 Cumartesi

"Kutsal Savaşçı" Düşman Vampirleri Alt Edebilir mi???

Öğrencilerimin ısrarı üzerine yeniden izlemek zorunda kaldığım ama izlemekten memnun kalmadığım bir filmden bahsedeyim size. "Rahipler Vampirlere karşı" temalı değişik bir film.

2011 yapımı "Kutsal Savaşçı" (Priest) adlı filme bir bakalım. Hikayeye göre yıllar önce dünya, vampirlerin istilasına uğramıştır. İnsanlık, var gücüyle vampirlere savaş açmış ve nihayet muvaffak olmuştur. Peki kimin sayesinde mi? Bu iş için özel olarak yetiştirilen "Ninja Rahipler" sayesinde. Ninja Rahipler, vampirlerin köküne adeta kibrit suyu dökmüştür. İnsanlık artık huzura ermiş ve vampir tehdidinden uzak huzurlu bir hayat sürmektedir. Ancak yıllar sonra ülkenin batısından "vampirler hortladı" diye bir haber gelir. Kilise, bunun boş bir tehdit olduğunu düşünür, o yüzden harekete geçmeme kararı alır. Ancak "Rahip" aforoz edilme riskini göze alarak kiliseye karşı gelir ve harekete geçer. 

Filmde Rahip rolünü Paul Bettany oynuyor. (Zaten bu tür roller bu adamın üstüne yapışmış gibi duruyor. Takım elbiseyle görsek adamı tanıyamayacağız neredeyse. Zaten "The Tourist" filmindeki rolünü de kendine hiç yakıştıramamıştım.) Kötü adam "Black Hat" karakterini ise Karl Urban oynuyor. (Şu yeni Judge Dredd'imiz.)

Film bir roman uyarlaması. Ama nedense biraz zayıf bir film. Sonucu da kolay ön görülen bir film. Aklınıza gelen bir kaç senaryodan biri doğru çıkıyor.

Ama gece yarısından sonra arkadaşlarla izlenebilecek düzeyde bir film. Hani şu korku filmi izleyip sonra da uyamayanlar için. Yine de illa ki izleyeceğiz derseniz, siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: