18 Mayıs 2013 Cumartesi

"Külkedisi Adam" Tekrar Yükselecek Mi???

Russell Crowe şanslı bir adam. Tipi o kadar joker bir tip ki her role oluyor. İyi adam, kötü adam, masum adam, mazlum adam, komik adam, yaşlı adam, genç adam, köylü adam, janti adam... Beyefendinin oyunculuğu da buna eklenince iyi filmlerin başrollerini kapması kaçınılmaz oluyor. İşte o tür filmlerden biri daha.

Gerçek hayat öyküsünden uyarlama 2005 yapımı Cinderella Man'e bir bakalım. Amerika 4 yıldır Büyük Buhran'ın pençesinde kıvranmaktadır. Ekonomik kriz milyonlarca insan işsiz, evsiz ve aç bırakmıştır. Evli ve 3 çocuk babası Jim Braddock da bunlardan biridir. Braddock profesyonel bir boksördür. 150 maçlık kariyeri boyunca hiç nakavt olmamıştır. Ancak artık bokstan para kazanamamaya başlamıştır. Üstelik uçan kuşa borcu vardır. Bu yüzden menajerinin ayarladığı son maça kırık kolla çıkma riskini bile göze alır. Braddock, maça kırar. Ancak maç esnasında kolu bir kez daha kırılır.  Ama maçın keyifsiz ve sıradan geçtiği ise çok açıktır. Bu yüzden patronlar Braddock'un lisansını iptal ederler. Lisansı iptal edilmiş, kolu kırılmış, işsiz, borçlu ve üç çocuklu bir baba olarak ortada kalmıştır. Braddock dibe vurduğunu hisseder. Tam bundan daha beterinin olamayacağını düşünürken çocuklarının teyzelerinin evine gönderildiğini öğrenir. İşte Braddock asıl şimdi dibe vurmuştur. Ancak bu dibe vuruş, Braddock'un hayatının son dibe vuruşu olacaktır.

Filmde tahmin edeceğiniz üzere Braddock'u Russell Crowe canlandırıyor. Braddock'un eşini ise Renee Zellweger. Braddock'un menajerini canlandıran Paul Giamatti ise hayatının rolünü oynamış. Filmin yönetmeni Ron Howard aynı zamanda "Da Vinci Şifresi" ve "Akıl Oyunları"nın da yönetmeni.

Filmin reytingleri çok yüksek. Yaşanmış bir hikaye olduğundan dolayı da çok iyi bir örnek. Jim Braddock karakteri örnek bir baba, örnek bir eş, örnek bir vatandaş, örnek bir sporcu ve örnek bir arkadaş.

Boks filmlerini seviyorsanız, bunu da mutlaka ama mutlaka izleyin. Tabi Büyük Buhran'la (Great Depression) ilgili biraz bilgi edinmeyi de unutmayın.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: