16 Mayıs 2013 Perşembe

"Mega Zeka" Kötü Adam Mı, Süper Kahraman Mı???

Ben animasyon demeyi sevmiyorum. İlle de çizgi film, ille de çizgi film. Ve işte oğluma izletmek için açtığım ama kendim daha çok izlediğim bir çizgi film. "Mega Zeka" (Mega Mind)

2010 yapımı filme bir bakalım. İki küçük uzaylı bebek, yaşadıkları galaksilerin patlaması üzerine Dünya'mıza gelmek zorunda kalırlar. Bebeklerin ikisi de süper güçlere sahiptir. Ancak bunlardan biri zamanla kendini insanlığa adayıp süper kahraman Metroman olur. Diğeri ise yaşadığı acı tecrübeler yüzünden süper kötü adam olmaya karar verir ve Mega Zeka adını alır. Bu ikisi hayat boyu birbirlerini yok etmeye çalışırlar ancak ikisi de başarılı olamazlar. Ta ki o güne kadar. O gün, Mega Zeka hayatının planını harekete geçirir ve nihayet Metroman'i alt eder. Metrokent artık Mega Zeka'dan sorulacaktır. Mega Zeka, elini kolunu sallaya sallaya kötülüklerini yapmaya başlar. Çünkü ona dur diyebilecek kimse yoktur. Ancak Mega Zeka hayatı boyunca savaşmak zorunda kaldığı Metroman'in yokluğuna alışamaz. Gözleri hep onu durduracak bir süper kahraman arar. Fakat böyle bir süper kahramanın var olmadığını da çok iyi bilmektedir. Bu yüzden aklına gelen en parlak fikri uygulama kararı alır. Yeni bir süper kahraman yaratmak. Peki acaba işler Mega Zeka'nın planladığı gibi gidebilecek midir?


İzleyin, görün. Yani izleyin, görün derken laf olsun diye değil. Mutlaka izleyin görün. Çünkü film çok güzel. Filmin orijinalinde Mega Zeka'yı Will Ferrell seslendiriyor. Metroman'i ise sürpriz bir isim: Brad Pitt. Üstelik bizim yerli seslendirmeler de çok iyi. Filmin müzikleri ise ayrı bir olay. Ozzy Ozbourne'lar Michael Jackson'lar havada uçuşuyor.

Kısacası, izleyin, görün, gülün, eğlenin. Beğeneceğinize eminim.

Hayata İyi Seyirler...



Hiç yorum yok: