3 Mayıs 2013 Cuma

"Seçkin Tetikçiler"in Hedefi Kim???

Jason Statham'ın bir filmi var. Neden bilmem, Birkaç kez izledikten sonra anlayabildim. Belki konunun kendi karışıklığından, belki senaryonun karışıklığından ve belki de yönetmenin tarzından kaynaklanan bir zorluğu var filmin.

Hangi filmden mi bahsediyorum. 2011 yapımı “Seçkin Tetikçiler” (Killer Elite)'ten bahsediyorum. Filmimize bir bakalım. Danny (Jason Statham) nihayet emekliliği hak etmiş bir İngiliz Gizli Servisi komandosudur. Tam artık hayatının kadınıyla kendine güzel bir emeklilik planlarken, hocası Hunter'ın (Robert De Niro) Umman Emiri tarafından esir alındığını öğrenir. Danny, bu duruma kayıtsız kalamaz ve hemen ekibi toplayıp kurtarma operasyonunu başlatır. Ancak hiç beklenmedik bir durum gelişir ve peşlerine en az onlar kadar seçkin bir tetikçi olan Spike (Clive Owen) diye biri takılır. Ekip neye uğradığını şaşırır. Danny ve ekibi avcıyken bir anda ava dönüşürler. Hunter'ın kaçırılması ve Spike'ın kimliği ile ilgili gerçekler çok sonra anlaşılacaktır.

Film gerçek bir hikayeden alınarak yazılmış “The Feather Men” adlı kitaptan filme uyarlanmış. Kitabın yazarı ise Ranulph Fiennes.

Filmin Birkaç defada ancak anlaşılabildiğini söylemiştik. Reytingleri düşük ama film fena değil. Orijinal dilinde izlemek biraz zorluyor, onu da belirtelim. Bu arada ihtiyar Robert De Niro'nun eline makinalı tüfeğin yakışmadığını söylemek zorundayım.

Vaktiniz varsa izleyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: