28 Haziran 2013 Cuma

"Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1" Serinin 4. Filmi...

Yaz tatili girince benim şu liseli bebelerin hayranı oldukları şu filmlere bir göz atayım dedim. Ve elbette ki Alacakaranlık Serisiyle işe başladım. Aslında serinin tüm filmlerini bir günde izleyip bitirdim. Ancak spoiler vermek istemediğim için hepsini bir yazıda yazmayacağım.

İşte size beş filmlik Alacakaranlık Efsanesinin 4. filmi. 2011 yapımı "Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1" (Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1) 'de hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Hikayeye göre Bella ve onun vampir aşkı Edward evlenme kararı alırlar. Bella'nın dönüştürülmesi işi ise balayı sonrası olarak kararlaştırılır. Ancak balayı esnasında Bella ve Edward sıra dışı bir gerçekle karşılaşırlar. Bella, hamile kalır. Mutlu çift, balayını yarıda kesip hızla geri dönmek zorunda kalırlar. Zira Bella'nın insan vücudu, bir vampir bebek dünyaya getirmek için fazlasıyla narindir. Hızla büyüyen fetüs, Bella'yı tüketmektedir. Bella ise bebeği doğurmaya kararlıdır. Diğer taraftan vampirlerin ezeli düşmanı kurt adamlar, bir vampirin dünyaya geleceğini öğrenince Bella ve bebeğin hayatları büsbütün tehlikeye girer. Ve sonuç...
Seride Bella'yı Kristen Stewart canlandırıyor. Romantik vampiri ise Robert Pattinson. Tabi serinin devamına damgasını vuracak olan Jacob'ı canlandıran Taylor Lautner'i de unutmayalım. Filmlerin daha doğrusu romanların yazarı Stephenie Meyer. Serinin bu filminin (ve 5. sinin) yönetmeni ise Bill Condon.

İlk 3 filmden farklı olarak bu film o kadar bayık değil. İlk 3 filmi kazasız belasız izlediğinize göre bunu izlemek artık boynunuzun borcu. Neyse ki serinin bu 4. ve 5. filmine el atan yönetmen, diğerlerinden daha iyi :)

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: