28 Haziran 2013 Cuma

"Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2" Serinin 5. ve Son Filmi...

Yaz tatili girince benim şu liseli bebelerin hayranı oldukları şu filmlere bir göz atayım dedim. Ve elbette ki Alacakaranlık Serisiyle işe başladım. Aslında serinin tüm filmlerini bir günde izleyip bitirdim. Ancak spoiler vermek istemediğim için hepsini bir yazıda yazmadım. Bu sonuncusu...

İşte size beş filmlik Alacakaranlık Efsanesi'nin 5. filmi. 2012 yapımı "Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2" (Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2) 'de hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Hikayeye göre Bella ve onun vampir kocası Edward'ın çocukları sağlıkla dünyaya gelmiştir. Bella ise doğum sırasında ölmüştür ve Edward onu alelacele ısırarak dönüştürmüştür. Bir ölümsüz olarak hayata yeniden tutunan Bella 4/4'lük bir vampir olmuştur. Kızları Renesmee ise yarı insan yarı vampir bir çocuktur. Ancak Yüksek Vampir Konseyi, çocuk vampir olgusuna sıcak bakmamaktadır ve Renesmee'nin öldürülmesini istemektedir. Bu durumda Bella ve Edward, kızlarının ölümsüz olmadığını konseye ispatlamak zorunda kalırlar. Bunun için tüm dünyadaki vampir dostlarıyla iletişime geçip tanık toplama kararı alırlar. Bu süreçte en büyük yardımcıları yine Cullen ailesi ve artık pek çok konuda müttefik oldukları kurt adamlar olacaktır.

Seride Bella'yı Kristen Stewart canlandırıyor. Romantik vampiri ise Robert Pattinson. Tabi serinin devamına damgasını vuracak olan Jacob'ı canlandıran Taylor Lautner'i de unutmayalım. Filmlerin daha doğrusu romanların yazarı Stephenie Meyer. Serinin bu filminin (ve 5. sinin) yönetmeni ise Bill Condon.

İlk 3 filmden farklı olarak 4. ve 5 filmler o kadar bayık değil. İlk 3 filmi kazasız belasız izlediğinize göre 4.'yü de izlediniz ve bu 5. filmi de merak ettiniz demektir. İzlemek artık boynunuzun borcu yani. Neyse ki serinin bu 4. ve 5. filmine el atan yönetmen, diğerlerinden daha iyi :)

Hayata İyi Seyirler... 

Hiç yorum yok: