19 Haziran 2013 Çarşamba

"Çaylak Soyguncular"

Reytingleri düşük ama eğlenceli bir film yakaladım. İşte size filmimiz.

2011 yapımı "Çaylak Soyguncular" (30 Minutes or Less) adlı filme bir bakalım. Nick, genç bir pizza kuryesidir. Hani şu 30 dakikada kapınızda pizzacılarından.
Diğer taraftan Dwayne, emekli asker olan babasının gölgesinden kurtulamamış ve bu yüzden babasından tiksinen genç bir adamdır. Babasına katlanmasının tek sebebi, babasının yıllar önce piyangodan kazanmış olduğu bir kaç milyon doların kendisine miras kalacağını düşünmesidir. Ancak inatçı babası bir türlü ölmemektedir ve bu durum Dwawne'in canına tak etmiştir.
Bunun üzerine Dwayne, babasını öldürmek için kolları sıvar.
Dwayne, önce 100.000 papele kiralık bir katil tutar. Ancak 100.000 papeli yoktur. Bu parayı kendi bulmaya niyeti de yoktur. Bunun yerine gecenin bir vakti pizza siparişi verir. Gelen kurye bizim Nick'tir. Dwayne Nick'i bayıltır ve vücuduna bomba düzenekli bir yelek giydirir. Sonra da 10 saat içinde 100.000 papel bulup gelmezse bombayı patlatacağını söyler.
Nick'in çıkış yolu yoktur. Şimdi hedef, 10 saat içinde 100.000 doları bulmaktır.

Filmde pizzacı Nick'i Jesse Eisenberg oynuyor. Dwayne'i ise Danny McBride canlandırıyor. Bunun yanında daha pek çok ünlü oyuncu var.

Filmi izlerken "Zombieland"a ne kadar benzediğini düşündüm. Haksız değilmişim. Film, Zombiland'ın yapımcılarından çıkmış. Zaten Jesse Eisenberg iki filmde de aşağı yukarı aynı rolü oynamış. Sanki Zombiler yok edilmiş ve Jesse artık pizzacı olmuş gibi.

Sizin anlayacağınız, Zombiland'ı sevdiyseniz, bunu da seversiniz. Yorgun olduğunuz bir akşam izleyin, eğlenin derim.

Hayata İyi Seyirler..

P.S. Filmin bazı sahnelerinin +13 ve bazılarınınsa +18 olduğunu belirtmek isterim.

Hiç yorum yok: