20 Haziran 2013 Perşembe

"Kanunsuzlar" Bir Büyük Buhran Dönemi Filmi...

Amerikan tarihini az çok bilenler bilirler. 1900'lü yıllarda korkunç bir ekonomik krizle batan Amerika'da on binlerce insan işsiz kalmış, binlerce insan evsiz kalmış, bankalar batmış, hasatlar tarlada kalmış, ülkede ahlak ve huzur yerle bir olmuştur. O dönemle ilgili yüzlerce kitap yazılmış, bunlardan bir kısmı da beyaz perdeye uyarlanmıştır. Ve işte onlardan biri. Hem de gerçek hikayeden uyarlama.

2012 yapımı "Kanunsuzlar" (Lawless) adlı filme bir bakalım. Howard, Forrest ve Jack Bondurant Kardeşler (sırasıyla Jason Clarke, Tom Hardy ve Shia LaBeouf), Virginia'lı üç erkek kardeştirler. Geçimlerini kaçak içki damıtıp satarak kazanmaktadırlar. O dönemde pek çok kaçak içki satıcısı bulunmamaktadır. Ancak bu kardeşlerin en önemli farkı, ölümsüz olmalarıyla ün salmış olmalarıdır. Zira iki ağabey Howard ve Forrest defalarca vurulmuşlar, boğulmuşlar, kaza geçirmişler ama ölmemişlerdir. Bu ölümsüzlük masalına az çok kendileri de inanmış olacaklar ki belanın üstüne yürümekten hiç çekinmemektedirler. Bu sebeple mafya bile onlara bulaşmaktan çekinmektedir. Ancak günün birinde bela gelir ve onları bulur. Nasıl mı? Devlet eliyle. Yeni başsavcı ve onun pislik müfettişi Rakes (Guy Pearce), Bondurant Kardeşlerden üstü kapalı rüşvet isterler. E tabi bizim korkusuz kardeşler bu iki soysuz adama pabuç bırakacak değillerdir. İşte bu direniş, bütün hadiselerin başlangıcı olacaktır.

Filmdeki dört aktör de çok başarılı. Hele Tom Hardy'ye bayıldım. Adam sanki "Dark Knight Rises" da canlandırdığı "Bane" karakterinin ses provasını bu filmde yapmış.

Dğer taraftan film tam da "Büyük Buhran" sıkıcılığında. Ağır aksak ve bunalımlı. Yazıldığı döneme uygun yani. (tıpkı Fareler ve İnsanlar romanının Büyük Buhran anlatımları gibi.) Ama ben böyle filmleri seviyorum.

Yani tavsiye ediyorum, izleyebilirsiniz. Tabi kafanızın sakin olduğu bir zaman:)))

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: