25 Haziran 2013 Salı

"Tanrıdan Gelen" Bir Klonlama Filmi...

Dün bir Robert De Niro filmi seyrettim. İnsan klonlama ve sakıncalarıyla ilgili. Hani bir laf vardır: "İnsanlar, ruhu olan bedenler değil, bedeni olan ruhlardır." İşte onu destekleyen bir film.


2004 yapımı "Tanrıdan Gelen", bir klonlama hikayesi... Paul ve Jessie Duncan çifti, biricik oğulları Adam'ın 10. yaş gününü kutlarlar. Ertesi gün Jessie, Adam'ı da alır ve alışverişe çıkarlar. Ancak tam Jessie kasada ödeme yaparken Adam'a araba çarpar ve küçük Adam oracıkta ölür. Jessie ve Paul mahvolurlar, dünya başlarına yıkılır. Ancak tam bu sırada hiç tanımadıkları bir yabancı (Robert De Niro) onlara çok gizli ve gizemli bir teklifle gelir. Yabancının adı Richard'dır ve bir Gen Bilim Adamı olan Richard, çifte yardım etmek istemektedir. Nasıl mı? Adam'ı klonlayarak. Çiftin, bu teklifi uzun uzun düşünecek vakitleri yoktur. Zira sadece 72 saatleri vardır. Alelacele bir karar almak zorunda kalan çift, teklife pozitif cevap verir. Ve Adam klonlanır. 10 yıl boyunca her şey çok güzel gider. Duncan çifti ve Richard olayı tüm gizliliğiyle sürdürmeye devam ederler. Ancak 10. yaş gününden sonraaaaaa.......................

Gerisini söyleyip her şeyi mahvetmeyelim değil mi? Filmde iyi işlenmemiş bir şeyler var. Bilim kurgu türüne sınıflandıramıyorum çünkü o dandik laboratuvardan başka görsel bir öge yok. Fantastik, belki. Gizem, tamam biraz. Hatta her şey filmin sonunda belli oluyor. Bu arada Robert De Niro beni biraz şaşırttı. Beyefendi sanki biraz rolüne inanmadan oynamış. Ama Allah var, filmin konusu güzel.

Klonlamayla ilgili tüm filmleri izlemek isteyenler için uygun. Ama inanın, piyasada daha iyileri var. (The Island gibi). Siz en iyisi onları izleyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: