17 Haziran 2013 Pazartesi

"Kızım Büyürken"

Benim kısmetim bu aralar ergenlik çağı filmlerinden gidiyor. Kimisi iyi kimisi kötü olmakla birlikte iki evlat yetiştiren bir anne olarak kendime ders çıkartmaya çalışıyorum. İşte filmlerimizden biri daha.

2012 yapımı "Kızım Büyürken" (Girl In Progress) adlı filme bir bakalım. Grace, bekar bir annedir. Kazandığı üç beş kuruşla kızının ve kendisinin geçimini sağlamaya çalışan sıradan bir kadındır. Bir taraftan da evli bir doktorla yasak ilişki halindedir. Yani kızıyla ilgilenecek fazladan zamanı yada enerjisi yoktur. Grace'in kızı Anciedad ise ergenlik çağında genç bir kızdır. Anciedad, annesinin ilgisizliğinden sıkılmış ve kendini ergenlik hikayeleri anlatan kitaplara vermiştir. Ancak bu hikayelere kendini fazlasıyla kaptıran Anciedad, kafasında kendi ergenlik hikayesini oluşturur ve onu yaşamak için yaptığı plana start verir.

Filmde ilgisiz anneyi Eva Mendes oynuyor. Kızı Anciedad'ı ise Cierra Ramirez.

Film bir gençlik filmi için oldukça komik başlayıp komik devam ediyor. Ama yarı yolda trajedik ve dramatik bir hal alıyor. Tavsiye edebileceğim bir film değil. Hatta biraz naif de diyebiliriz. Ama yine de siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: