12 Temmuz 2013 Cuma

"Hızlı ve Öfkeli 6" Gösterimde...

Bir kaç hafta önce eşim "Hızlı ve Öfkeli 75 gösterime girmiş" dedi. Güldüm. "5.cisi fena değildi ama boş ver gitmeyelim, Man Of Steel'e gideriz." demiştim. Öyle de olmuştu.

Ama kısmetimizde bunu da izlemek varmış, ne diyeyim! Dün bir iş için markete girdim. Bir de ne göreyim: AFM Sinemalarında (Çanakkale AFM dahil) "Haftanın Filmi" diye bir kampanya başlamış. Ve film ücreti kişi başına 5 TL'ye düşmüş. Bu haftanın filmi ise tahmin edeceğiniz gibi "Hızlı ve Öfkeli 6" imiş. Durur muyum? Hemen biletleri aldım, sonra da filmi izledik.

(Bu arada kampanya bayağı işe yaramış. Her zaman eşim ve ben baş başa izlerdik filmleri; dünse 20 kişi falan izledik.)

Size 2013 yapımı filmden kısaca bahsedeyim. Beşinci filmdeki Rio soygunundan sonra tüm ekip milyoner olmuş, sonra da herkes kendine yeni hayatlar kurmuştur. Brian çoluk çocuğa karışmış, biricik aşkı Letty'yi kaybetmiş olan Toretto ise inzivaya çekilmiştir. Fakat amansız polis şefi Hobbs, Toretto'yu saklandığı delikte bulur ve onu o delikten çıkaracak dehşet bir teklifle gelir. Zira Letty hala hayattadır ve büyük bir soygun çetesinin üyesi olmuştur. Teklife göre Toretto ve ekibi çeteyi çökertecektir ve karşılığında da suçları affedilecektir. Dehşete düşen Toretto hemen teklifi kabul eder ancak Toretto'nun amacı aslında ne çeteyi çökertmektir, ne de affedilmektir. Onun tek amacı biricik Letty'sini -eğer gerçekten hala hayatta ise- geri almaktır.

Filmdeki ekip ful aynı. Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, ve diğerleri. Sadece bilindiği üzere 5. ve 6. filmlerin yönetmeni Justin Lin olarak değiştirildiğinden beri filmin reytingleri epeyce yüksek.

Gelelim filmle ilgili fikirlerime. Eskiden aksiyon, macera olarak kategorize ettiğimiz seri, artık fantastik. O kadar ki bazı sahnelerde "Oha" falan oldu yani. (bu lafı da hep kullanmak istemişimdir, bir türlü becerememişimdir ama nihayet oldu:))

Film zaten bilindiği gibi tam bir erkek filmi. Hedef kitlesi tamamen erkekler. Güzel kızlar, kaslı erkekler, hızlı arabalar, amansız suçlular, ateşli takipler, falan filan... Uçurur yani:)

Ama film bittikten sonra şunu söyledik. "Gerçekten film, 5 liralıkmış." Hoşça vakit geçirdik ve bitti. Orucun 3 saatini filme tutturduk yani.

Yine de izleyin. Mutlaka görün. Hem de bu hafta:)

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Hızlı ve Öfkeli serisinde yıllardır eksikliğini hissettiğim bir oyuncu vardı. Bu filmde onu da tamamlamışlar. Kim olduğunu söylemeyeceğim, izleyin görün.

Hiç yorum yok: