31 Temmuz 2013 Çarşamba

"Onegin" Bir Dönem Filmi.... "Onegin" Bir Aşk Filmi...

Benim romantik filmlerle aram pek iyi değildir. Ama bazen öyle romantik filmler çekiliyor ki sevdiğine kavuşamamış bir kadın gibi içli içli izliyorum. Bir dakka bir dakka... Romantik demek istemiyorum. Aşk filmi demek istiyorum. Böyle daha güzel:)))

Çok sevdiğim bir aktörün oynadığı romantik bir filme denk geldim bugün. Ralph Fiennes. Beyefendinin 2 Oscar adaylığı bulunuyormuş. Az bile.

Gelin 1999 yapımı "Onegin" adlı filme bir bakalım. Olay 1800'lü yıllarda geçmektedir. St Petersburglu Mösyö Onegin, orta yaşa yaklaşmış soylu bir adamdır ancak ileri yaşına rağmen bekar, çapkın ve tembeldir. Mösyö Onegin, kendisine amcasından miras kalan taşra kentini devralmak için Beyaz Rusya'ya gider. Orada tesadüfen tanıştığı taşralı aileyle yakınlık kurar. Ailenin kültür seviyesi elbette ki Onegin'i tatmin edecek düzeyde değildir. Özellikle ailenin gençleri, alabildiğine toydur. Bu sebeple kalpleri Onegin'e karşı dayanılmaz bir imrenme hissiyle dolar. Onegin, bu ailenin gençleriyle yaşadığı tatsız olaylardan sonra oraya ait olmadığını bir kez daha anlar. Onegin, bu taşra kentinde daha pek çok aptalca olaya şahit olunca daha fazla dayanamaz ve apar topar oradan ayrılır. Ancak altı yıl sonra bir sebeple geri döner ve işte o dönüşü muhteşem olacaktır.

Filmde Onegin'i Ralph Fiennes oynuyor. Beyefendi, rolünü öylesine doldurmuş ki hayranlık duymamanın imkanı yok. Ailenin genç kızı Tatyana'yı ise Liv Taylor canlandırıyor. Hanımefendiyi pek sevmememe rağmen o da çok başarılı.

Film hem bir dönem filmi, hem de bir aşk filmi. Etkileyici bir dram. Meraklıları için bulunmaz fırsat. Film bir şiirden uyarlanmış ve hikayesi o kadar meşhur ki operaları, tabloları, bale gösterileri ve tiyatro oyunları var. Ama benim için doya doya Ralph Fiennes izlediğim ve hoşça vakit geçirdiğim bir film.

İzleyin, bir şey kaybetmezsiniz. Belki de siz de bu filmle, aşkınızı anlatmanın bir yolunu bulursunuz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: