25 Temmuz 2013 Perşembe

"The Pasific" 2. Dünya Savaşında Amerikan-Japon Cephesi...

"Amerika bir tane savaş yapar, 10 tane film çeker" demişti yıllar önce bir amca. 100-150 yıllık tarihi boyunca küçüklü büyüklü pek çok ülkeyle savaşan Amerika, gerçekten o savaşların her birini konu edinen 100lerce film çekti ve dizi çevirdi. İşin tuhafı bu filmler ve diziler, gösterildikleri her ülkede beğeniyle izleniyor ve hatta bazıları reyting rekorları kırıyor.

Soldiers struggle with the enemy and thirst in episode 6 of the HBO mini-series, 'The Pacific.'
Reytingleri çok yüksek olan bir diziden bahsetmek istiyorum size. 2010 yapımı 10 bölümlük "The Pacific"dizisi. Hikaye basittir. 2. Dünya Savaşı esnasında Japonlar tüm dünyayı kasıp kavururken tarih sahnesine Amerika çıkacak ve tüm dengeleri kökünden değiştirecektir. Bu hamlenin piyonları ise elbette ki cephedeki askerler olacaktır. Dizide 2. Dünya Savaşına, Japon adalarına yapılan çıkartmalarda görev alan bir grup deniz piyadesinin gözünden bakılmaktadır. Hepsi farklı kişiliklere ve geçmişlere sahip bu askerlerin tek ortak noktası Japon öldürmeye gelmiş olmalarıdır. Hepsi Japonlardan tiksinmekte ve Japon öldürdüklerinde gözleri çakmak çakmak parlamaktadır. 10. bölümün sonunda savaş sona erer ve Japonlar öldürülür amaaaaa...

Dizideki karakterler öylesine iyi işlenmiş ki en psikopat adamın savaşta nasıl şaşkınlığa düştüğü yada en pısırık adamın bir anda nasıl parladığını gösteren çok acı sahneler var. Susuzluğun, tuvaletin, kokunun, yağmurun, vb. savaşın tüm tatsız yönlerini göstermeye çalışan etkileyici bir dizi.

Bir Kardeşler Takımı olmasa da ben çok beğendim. Savaşlar keşke sadece dizi ve filmlerde var olsa diyorum ve yazımı tamamlıyorum.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: