14 Eylül 2013 Cumartesi

Hadi Bakalım Star Trek'çiler !!! Buyurun...

Benim yaşım pek yetmiyor ama Star Trek'in yayınlandığı dönemlerde diziyi herkes severek izlermiş. Cem Yılmaz da anlatıyor ya, "Kaptan Kirk babamızın oğlu gibiydi" diye. Hakikaten öyleymiş.

Star Trek dizisinin üreticilerini tebrik etmek istiyorum. Bilimin olmadığı bir dönemde kurguyu buldukları için. E şimdi bilim de var. Vallahi tadından yenmiyor yani :)

Serinin 2013 yapımı son filmi "Star Trek: Into Darkness" (Uzay Yolu: Bilinmeze Doğru) 'yu bugün izledim. Anlatmak için sabırsızlanıyorum. Hemen başlayayım. Atılgan, bir keşif gezisine çıkmıştır. Ancak maceraperest Kaptan Kirk bu geziden pek çok kural ihlalleri ve ihmalkarlıklarla dönünce gemisi elinden alınır ve Spock'la yolları ayrılır. Bu sırada gezegen, eski bir kaptan tarafından kotarılan korkunç bir terör saldırısına maruz kalmıştır. Bu sebeple güvenlik konseyi konuyu görüşmek üzere hemen toplanır. Ancak konsey üyesi Kaptan Kirk, bu durumdan işkillenir. Teröristin bir sonraki hamlesinin ne olacağını aşağı yukarı tahmin etmektedir. Ve ne yazık ki Kaptan Kirk'ün tahminleri doğru çıkar. Hain terörist, konseye baskın yapar. Kaptan Kirk, canını zor kurtarır. Sonra da bu teröristi avlamak için üslerinden gemisini, mürettebatını ve biricik arkadaşı Spock'ını geri ister. İstedikleri Kaptan Kirk'e hemen verilir. Kirk, mühimmatını da yüklendikten sonra yollara düşer. Ancak bu macera -adından da anlaşılacağı gibi- tam bir bilinmezliktir.

Filmin oyuncu kadrosu önceki Star Trek'lerle aynı. Yani Kaptan Kirk'ü yine Chris Pine ve Spock'ı da Zachary Quinto oynuyor. Ekibin diğer üyeleri de aynen devam.

Gelelim filmle ilgili fikirlerime. Filme bayıldım. Muhteşem. Kimin iyi, kimin kötü olduğunu; kimin haklı, kimin haksız olduğunu, ya da kimin doğru, kimin yanlış olduğunu tahmin etmenin imkanı yok. Spock ve Scotty bile şaşırıyor yani o derece.

Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Mutlaka izleyin. Kaçırılacak film değil. Hatta sinemada izlemediğime pişman oldum da desem yeridir.

Hayata iyi Seyirler...

P.S. Filmin kostümleri genç izleyicilere pek hitap etmiyor olabilir ama bunlar dizidekilerin devamı.

1 yorum:

akin dedi ki...

Bende yasli insanlar gibi nerede o eski star trekler derim :) Star trek kaptan Kirk zamaninda bunun gibi olabilir ama Kirk olan star trek birkac sezondan sonra cancel olmustu. Esas next generation 9 yil, sonraki voyager ve deep space nine da 7 ser yil oynadilar. Star trek de insani ceken optimistic future, exploration ve civilization ve understanding anlayisinin ne kadar ilerledigi idi. Bu biraz mainstream film olmus fakat daha cok musteri cekmek icin bilim kurgudan cok aksiyon filmi gibi cekmisler.
Zaten artik bilim ve teknoloji o kadar ilerledi ki, kurgu yapmak iyice zorlasti :)