6 Ekim 2013 Pazar

"Mud"... Çamur'dan bir İlişki...

Ergenlik çağındayken hepimiz macera aramışızdır. Çoğu zaman da macera ararken belamızı bulmuşuzdur. Varsa itirazı olan söylesin:))) Şimdi bahsedeceğim filmde de işte böyle bir hikaye var. Gelin önce filmimize bakalım. Sonra da konuyla ilgili yorumlarımıza geçelim.

2012 yapımı "Mud" (Mud) adlı filmde tuhaf bir hikaye anlatılıyor. Olay, Arkansas'ta geçmektedir. Yani Missisippi'nin en büyük koluna komşu ve herkesin balıkçı olduğu bir nehir kasabasında. Hikayeye göre 14-15 yaşlarındaki iki çocuk Ellis ve Neck, bir sandala binip nehrin üzerindeki adacıkların birinde macera aramaya kalkarlar. Peki bulurlar mı? Evet, hem de en alasından. Zira adadaki ağaçların birinin tepesinde mavi bir tekneyle karşılaşırlar. İşte bela o teknenin içinde yaşamaktadır. Belanın adı Mud'dır. Mud, tuhaf giyimli acayip bir adamdır. Ancak çocuklar zamanla Mud'la yakınlaşırlar. Görünüşe göre Mud, inzivaya çekilmiş biri değildir. Mecburiyetten dolayı oraya gizlenmiş durumdadır. Diğer taraftan Mud'ın niyeti elbette ki ömür boyu o ağaç tepesindeki teknede yaşamak değildir. Mud oradan kurtulmak istemektedir. Peki bu çocuklar Mud'a yardım edecekler midir? Yoksa Mud'la ilgili gerçekleri öğrenip yapmaları gereken şeyi mi yapacaklardır? 

Filmde Mud'ı Matthew McConaughey oynuyor. O yakışıklı adamın nereye gittiğini çok merak ediyorum doğrusu. Çok çikin olmuş:) Ellis ve Neck'i oynayan çocuklar ise çok çok çok başarılılar. İkisini de çok beğendim. Hatta bence filmin en güzel yanı o iki çocuk. Çocukların oyunculukları süper ötesi. Oynadıkları karakterler de çok zeki, çevik ve ahlaklı. Hatta film sırf oyunculukla yürüyor diyebilirim.

Filme gelince. Aykırı bir senaryo olmakla birlikte sonu tahmin edilemeyen ilginç bir hikaye. Ancak film bir nebze sıkıcı. Adrenalin, görsel efekt, cinsel içerik, ihtişam gibi cazibe unsurlarından uzak. Üstelik bazı zorlama müdahaleler var. Ama görmezden gelinebilir.

Yine de senaryonun ve oyunculukların hatırına izleyin, hoşunuza gidebilir. En azından ergenlikte aradığınız maceralara doğru bir yolculuk yapıp gülümsersiniz.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Filmde bir de sürpriz bir bayan oyuncu var. Reese ... Meraklısına:)

 

Hiç yorum yok: