7 Ekim 2013 Pazartesi

"Pasifik Savaşı" Ya Uzaylılar Uzaydan Gelmezse???

Geçen sene eşimle sinemaya gitmiştik, ama hangi film olduğunu hatırlamıyorum. Orada gösterime girecek olan filmlerden birinin fragmanını görmüştük ve daha ilk sahnesinden filmin sonunu tahmin edebilmiştik. O yüzden de filmi sinemada izlemeye değer bulmamıştık. YANILMIŞIZ:)

Neymiş o film? Gelin önce bir bakalım şöyle bir özetine. Ondan sonra niye yanıldığımızı anlatayım. 2013 yapımı “Pasific Savaşı” (The Pasific Rim) adlı film bir bilim kurgu filmi. Olay 2020 yılında geçmektedir. Hikayeye göre yıllar boyu Dünya'yı gökyüzünden istila etmesi beklenen uzaylılar Pasifik Okyanusunun altından peyda olmuştur. Peki Kaiju denen bu yaratıklar oraya nasıl girmişlerdir? Anlatayım. Dinozor ve ejderha benzeri Kaijular bir geçiş portalı vasıtasıyla Dünyanın merkezine girmeyi ve oradan da yeryüzüne ulaşmayı başarmışlardır. Bu yüzden tüm insanlık, kendi iç çekişmelerini bir kenara bırakıp; bu küresel faaliyetle mücadele etmeye başlamıştır. Bunun için de Jeager adını verdikleri devasa robotlar icat etmişlerdir. (Aslında android desek daha doğru; çünkü karşı-etkileşimli değişik bi şey) Ancak bu robotların etkileşimli yapısı, tek bir pilot için aşırı ağır gelmiş ve pilotları hırpalamıştır. Bu sebeple Jeagerlar, iki pilot tarafından kullanılacak şekilde yeniden tasarlanmıştır. Böylece pilotların sağ ve sol beyinleri robotların sağ ve sol yarılarını yönetecek şekilde yeniden dizayn edilmiştir. Yani bir robot, iki pilot, 4 lop. Jeagerlar vasıtasıyla sanal olarak birbirlerinin beynine giren pilotlar Kaiju'ları bir müddet haklamayı başarmışlardır. Ama sonraaaaaaaaaa...
Filmde öyle çok şöhret oyuncular yok. Bir tek yıllar önce "Nicholas Nickelby"de başrol olarak izlediğim Charlie Hunnam ile çeşitli filmlerden tanıdığım Idris Elba var. Filmin senaristi ve yönetmeni ise aynı kişi: Guillermo del Toro.

Filmle ilgili fikirlerime geri dönecek olursak, mutlaka sinemada ve üç boyutlu izlenmesi gereken bir filmmiş. Bir ara nefesimi falan tutuyordum yani o derece. Öyle çok süper bir senaryosu yok. Sonu ise daha başından belli. Ama görsel efektleri ve özgün teması (çift pilot olayını kastediyorum.) çok güzel. Hele bilim kurgu seviyorsanız, mutlaka izlemeniz lazım. 

Transformers, The Matrix: Revolutions, Independence Day gibi filmleri beğeniyorsanız, buna da bayılırsınız diye düşünüyorum.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: