15 Kasım 2013 Cuma

"Acil Teslimat" Bir Bisikletli Kurye Hikayesi...

Bisikletçileri çok cezbedecek bir film izledim bugün. Başta önyargılarla başlamıştım ama o kadar sürükleyiciydi ki kanalı çeviremedim. O derece sürükleyici olma sebebine birazdan değineceğim ama önce özetler... :)


2012 yapımı "Acil Teslimat" (Premium Rush) adlı filmde Wiliee bisikletli bir kuryedir. Aynı zamanda işinin en iyisidir. Bir gün Wiliee çekik gözlü genç ve güzel bir müşteriden bir kargo (basit bir zarf) alır ve kargoyu adrese teslim etmek ütmek üzere yola koyulur. Ancak tam o sırada ne üdüğü belirsiz bir adam Wiliee'yi durdurur ve o zarfı kendisine vermesini ister. Wiliee elbette ki adama zarfı vermez. Bunun üzerine ne üdüğü belirsiz adam Wiliee'yi tehdit etmeye başlar. Wiliee de adamı atlatıp başlar pedalları çevirmeye. Wiliee tam adamı atlattığını düşünürken bir de bakar ki tam arkasında onu ölümüne kovalayan bir araba belirir. İşte film böyle başlar.  
Filmde Wiliee'yi Joseph Gordon-Levitt oynuyor. Diğer oyuncuların pek bir önemi yok zaten. Ama filmi asıl izlemeye değer kılan şey, filmin hem senaristi ve hem de yönetmeni olan David Koepp. Beyefendi filme öyle bir aksiyon ve öyle bir sürükleyicilik katmış ki şaşırırsınız. Açıkçası beyefendi eski projelerinden (Görevimiz Tehlike I, Örümcek Adam I, Melekler ve Şeytanlar, Jurassic Park 3D, vb.) çok şey öğrenmiş.   


Filmde aksiyon, suç, eğlence, bisiklet ve Joseph Gordon-Levitt tatlı tatlı harmanlanmış. Yani dinlenmek ve eğlenmek istediğiniz bir zaman arkadaşlarınızı da çağırıp patlaşık mısır eşliğinde izleyebileceğiniz bir film:)

İzleyin, eğlenin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: