18 Kasım 2013 Pazartesi

"Oylar Sayılsın" 2000 Yılı Amerikan Başkanlığı Seçimlerindeki Şaibe...


Hatırlıyor musunuz? Amerika'daki 2000 yılı başkanlık seçimlerinde önce haberlerde Al Gore'un kazandığını duyduk. Sonra "Hayır, hayır Bush" dediler. Sonra nasıl olduysa gene Al Gore'u duyduk. Sonra "Yok yok Bush" dediler. En nihayetinde Bush'ta karar kıldılar. İşte bu konuyu ele alan bir filmden bahsetmek istiyorum size.

2008 yapımı "Oylar Sayılsın" (Recount) adlı TV filmi. Olay seçmenlerin delikli pusulaları delememesi ve 10.000lerce oyun geçersiz kabul edilmesiyle başlayıp, kapalı kapılar ardında oynanan oyunlar ve entrikalarla devam ediyor. Kapalı kapılar ardında derken elbette ki sadece minicik bir kısmını görüyoruz biz, o ayrı mesele. Ama o kadar işte. Filmin sonucunu zaten biliyorsunuz, Bush seçildi Amerikan Başkanı olarak. Ama zaten bizim derdimiz sonuç değil, süreç.

Bir TV filmi olmasına rağmen reytingleri oldukça yüksek ve konuyu anlatan bir film. Üstelik pek çok da ünlü bir oyuncu var filmde. Ben sadece Al Gore'un kurmaylarından Ran Klain'i oynayan Kevin Spacey'in adını vereyim yeterli.

Eğer meselenin aslını (yani bize gösterilen kısmını) merak ediyorsanız, izleyin derim.

Hayata İyi Seyirler... 

Hiç yorum yok: