23 Kasım 2013 Cumartesi

"Özel Kuvvetler" İsminin Sıradanlığına Bakmayın; Sıradışı Bir Film...

Dün çok sevdiğimiz bir arkadaşımız akşam saatlerinde telefon etti. Önceki gün bir film izlemiş ve şiddetle tavsiye etti. Biz de alelacele filmin imdb puanına baktık. Açıkçası reytingi bizi biraz şaşırttı,6.2. Orta karar bir film demektir bu. Hadi bir de yorumlara bakalım dedik. İşte oradan anladık ki beğenen çok beğenmiş; beğenmeyen hiç beğenmemiş. Doğal olarak da reytingler ortalama bir rakam vermiş. Biz de eşimle filmi kendimiz izleyip, kendi fikrimizi edinmeye karar verdik. Gelin önce filmin özetine bir bakalım, sonra da filmi yorumlayalım.

2009 yapımı "Özel Kuvvetler" (The Men Who Stare At Goats) adlı film gerçek olaylara dayanıyor. Hikayeye göre Bob (Ewan McGregor) başarısız bir muhabirdir. İşindeki başarısızlığına bir de özel hayatındaki başarısızlığı eklenince Bob çareyi Kuveyt'e savaş muhabiri olarak gitmekte bulur. Bob, Kuveyt'e gider gitmez ilk kimle tanışır dersiniz? Lyn Cassady denen psişik herifle (George Clooney). Bob daha önceleri bir psişiklerle ilgili haber yaptığından dolayı psişik olmanın ne olduğunu da, Lyn'in kim olduğunu da çok iyi bilmektedir. Bob, Kuveyt'te haberin ana kaynağını bulunca savaş muhabirliğinden vazgeçip bu haberi genişletmeye karar verir. Lyn'in amacı ise farklıdır. Lyn gizli bir yeri bulmak zorundadır ve gideceği yere ise o çok özel hissii güçleri sayesinde ulaşmayı amaçlamaktadır. İşte bu yolculukta Lyn'in en büyük destekçisi Bob olacaktır.

Filmde bu iki isimden başka daha pek çok ünlüye rastlıyoruz. Kevin Spacey gibi. Jeff Bridges gibi. Robert Patrick gibi. Aslen gerçek hikayeden romana uyarlanmış hikayenin yazarı ise John Ronson.

Gelelim filmle ilgili yorumlarıma. Film çok ama çok absürt. Öyle böyle değil. Şahsen ben bir kaç sürpriz esprisi hariç hiç beğenmedim. Size katacağı hiç bir şey yok. Ama başta da söylediğim gibi. seven çok sever, sevmeyen hiç sevmez. İyisi mi izleyin, kendiniz karar verin.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. "Özel Kuvvetler" adında onlarca film var, hangisini izleyeceğinize dikkat edin...

Hiç yorum yok: