28 Kasım 2013 Perşembe

"Running Scared" Silahlı Bir Çocuk Nereye Gitmiş Olabilir???

Dün reytinginin yüksekliğine ve isminin gizemine kanıp bir film izledim. 2.5 saatimiz boşa gitti diyebilirim. Önce filmden bahsedeyim, sonra yorumlarıma geçeyim.

2006 yapımı "Running Scared" adlı film, bir suç ve aksiyon filmi. Hikayeye göre Gazelle, uyuşturucu işi yapan bir çetenin mensubudur. Bir gün Gazelle ve çetesi bir başka çeteyle olağan uyuşturucu ticareti yapmaktayken işler ters gider ve silahlar patlar. Çıkan çatışmada diğer çetenin tüm elemanları ölür. Gazelle ve arkadaşları ise hayatta kalmayı başarmışlardır. Ancak ölülerin üstlerini ararlarken çok sürpriz bir şeyle karşılaşırlar zira ölen çeteciler polis memuru çıkarlar. Bunun üzerine Gazelle ve ekibi hemen oradan kaçarlar. Gazelle çatışmada kullanılan tüm silah ve suç aletlerini evinin garajına saklar. Karısına ve ergenlik çağındaki oğluna ise bir şey çaktırmaz. Peki ertesi akşam ne mi oldur? Ertesi akşam yan komşusunun ergenlik çağındaki oğlu Oleg, silahı oradan yürütür ve o silahla üvey babasını vurup sonra da firar eder. İşte Gazelle ve Oleg'in kovalamacası böyle başlar.

Filmde Gazelle'yi Paul Walker oynuyor. Beyefendiyi "Fast and Furious" serisinden tanıyoruz. Küçük Oleg'i ise pek çok filmden tanıdığımız çocuk yıldız Cameron Bright oynuyor.

Oyunculara bir şey demiyorum. Onlar zaten görevlerini layıkıyla yapmışlar. Ama O zavallı Oleg'in başına gelmeyen kalmadı. Sadece bir gece süren bir macerada bu kadar saçma sapan şey nasıl bir araya geliyor onu anlamadım. Gece yarısı sokağa çıkan "Fatmagül"ün başına bile bu kadar çok kötülük gelmemiştir bir gecede yani.

Bilemiyorum, film bana biraz zorlama gibi geldi. Sıktı ve bunalttı biraz. Ama illa ki suç, illa ki aksiyon diyorsanız; muhakkak izleyin derim.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: