23 Aralık 2013 Pazartesi

"Oscar" Sylvester Stallone'un En İyi Komedi Filmi...

Sinema sevdasının bana babamdan geçtiğini daha önce söylemiştim. Eşimle evlendikten sonra iyice pekiştiğini de. Biz üç sinema sevdalısı bir araya gelince en çok severek yaptığımız aktivitenin film izlemek olduğunu tahmin etmeniz zor olmaz diye düşünüyorum.

Babam, eşim ve ben yine bir iş için geçtiğimiz hafta sonu bir araya geldik. (Üzerinize afiyet büyük oğlumuz ameliyat oldu da, o sebeple toplandık. Şimdi iyiyiz çok şükür.) İşler kazasız bitince de açtık bir komedi filmi, oturduk karşısına. Peki hangi film mi?

1991 yapımı "Kızıma Dokunma" (Oscar)!!! Hikayeye göre Snaps, azılı bir gangsterdir. Ancak Snaps'in babasının ölüm döşeğindeyken açıkladığı son arzusu, Snaps'in hayatını alt üst eder. Zira babası Snaps'in bu kötü işleri bırakmasını ve dürüst bir iş adamı olmasını ister ve ona söz verdirir. Böylece Snaps, silahlarını bir kenara bırakmak zorunda kalır; iş ilişkilerini daha yumuşak yöntemlerle çözmek zorunda kalır; ve daha da önemlisi ailesiyle ilgili pek çok şeyi keşfetmeye ve fark etmeye başlar. Neticede o artık Snaps değil, Bay Provolone'dur. Tam bu süreçte Bay Provolone'un 18 yaşındaki kızı Lisa da eski şoförden (Oscar'dan) hamile olduğunu söyleyince işler sarpa sarar. Çünkü bu işin Snaps'in yöntemleriyle değil, Bay Provolone'un yöntemleriyle halledilmesi gerekmektedir.  

Filmde Snaps'i usta oyuncu Sylvester Stallone oynuyor. Karısını ise o dönemin Angelina Jolie'si Ornella Mutti canlandırıyor. Filmdeki diğer oyunculuların ve oyunculukların da en az bu iki isim kadar usta olduğunu ifade etmek de yanlış olmaz. 

Film aslında tiyatro oyunundan uyarlama. Zaten filmi izlerken de farklılığı anlıyorsunuz. Film çok komik. Her esprisine gülmeyebilirsiniz belki ama bir saniyesinde bile sıkılmazsınız. Bu arada bazı esprileri anlamak için yaşınızın en az 30 olması gerekiyor. (Tarihi konulara ve o dönemin yıldızlarına atıflar var da.)

Filmi izleyin. Mutlaka izleyin ve gülün. Hoşunuza gideceğine eminim.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: