29 Aralık 2013 Pazar

"Uçaklar" Animasyon Filmi...

Hafta sonu çocukları oyalamak kolay olmuyor. Hele benimkiler gibi tv izlemeyi sevmeyen çocukları. Ben de mecburen piyasanın güzel animasyonlarını bulabilmek için aranıp kalıyorum. İşte bulduklarımdan biri. Ama güzelliğine çirkinliğine sonra değineceğim.

2013 yapımı "Uçaklar" (Planes) filmine hoşgeldiniz. Filmde Dusty, bir çiftçi köyünde yaşayan küçük çaplı bir tarım uçağıdır. Genç Dusty'nin hayatı alçaktan ve yavaş uçmakla geçmiştir. Ama Dusty'nin en büyük hayali hızlı bir yarışçı olmaktır ve Dusty bu uğurda her yolu denemektedir. Sağlığını bozmak pahasına bile olsa. Bir gün Dusty didine didine Dünyayı Saran Kanatlar Yarışmasının elemelerine katılır ve bir şekilde ilk beşe girmeye hak kazanır. Dusty artık büyük yarışa davetlidir. Bu yarışa hazırlanabilmesi için Dusty'nin biraz zamanı ve ona yardım edebilecek bir kaç iyi arkadaşı vardır. Peki acaba bunlar ne derece yeterli gelecektir. 

Filmde Dusty'yi Mustafa Sandal seslendiriyor. Filmin görüntü özelliklerine diyecek bir şeyim yok. O iş artık kolay hallediliyor. Amaaaaa...

Bu tür filmleri film yapan asıl mesele artık senaryo. Ve maalesef bu filmin senaryosu çok basit ve sıradan. "Arabalar" gibi muhteşem ve dahice bir animasyondan sonra bu filmi hiç yakıştıramadım bu firmaya. Nitekim bu durum filmin gişesine de, reytinglerine de, patentli ürün satışına da olumsuz olarak yansıdı.

Ha filmi tavsiye ediyor muyum? 5-10 yaşlarındaki bir çocuğu kandırır. Ama sizi kandıramaz.

Hayata İyi Seyirler...


Hiç yorum yok: