5 Ocak 2014 Pazar

"North" Kendisine En Uygun Aileyi Arayan Çocuk...

Hollywood'un çocuk yıldızlarından birinin daha filmine rastladım iki gün önce. "Elijah Wood". Kendisi şu an 32 yaşında ama oyunculuğa çok küçük yaşta başladığı için çocuk yıldız diyoruz. İşin tuhafı beyefendi Yüzüklerin Efendisi'nde canlandırdığı Frodo karakteriyle bir ömür boyu çocuk yıldız olarak anılmaya da mahkum oldu, yazııık :)))
Konuyu dağıtmadan şu filme bir bakalım.

Özet
1994 yapımı North, komedi türünde bir film. Hikayeye göre küçük North, dünyalar tatlısı bir çocuktur. Zekasıyla, efendiliğiyle, çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle ,vb. yaşıtlarına hep örnek gösterilmektedir. Ancak iki kişinin North'un bu meziyetlerinden haberi yoktur. Peki bu iki kişi kimdir? Kim olacak: North'un annesiyle babası. O ikisi birbirleriyle ve işleriyle uğraşmaktan North'u bir türlü hayatlarının bir parçası haline getirmeyi başaramamışlardır. Bu durumsa North'un canına tak etmiştir. Böylece North ailesine bir ders vermek için mahkemeye başvurur. Duruşmanın hakimi, North'u haklı görür ve North'a kendine yeni bir aile bulması için ona bir yıl süre verir. İşte North'un tüm dünyayı karış karış gezip kendine en uygun aileyi bulacağı macera böyle başlar. 

Künye
Başta da söylediğimiz gibi filmin yıldızı Elijah Wood. Kendisine bu filmde eşlik eden kişi ise usta oyuncu Bruce Wills. Film bir romandan uyarlama. Filmin yönetmeni ise Rob Reiner. 

Yorum
Film aslında orta okul çocuklarına hitap eden bir senaryoya sahip. Ama şahsen ben de iki çocuk sahibi bir anne olarak çok ders çıkarttım. Uçuk ama sevimli bir hikayeydi. Ama iki saat izlemeye değer mi, e değmez tabi. Bırakın çocuklarınız izlesin, siz başka bir şey izleyin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: