3 Ocak 2014 Cuma

"Suikast Çemberi" Kimvurduya Gidenler İçin...

Geçen pazar akşamı sinema kanallarında bir film gösterildi. Aslında daha önceden bir kaç defa izlemiştim filmi ama eşime eşlik etmek için yeniden izledim. Adı üstünde ya:)))

Özet
"Suikast Çemberi" (The Assasins) adlı film 1995 yapımı bir suç ve aksiyon filmi. Hikayeye göre Robert Rath, bir kiralık katildir. Rath, bu işi yıllardır yapmaktır ve işinin en iyisidir. (Ha işinden memnun değildir, o ayrı konu.) Rath'in patronu bir gün yine bir iş sipariş eder. Rath, hedefi öldürmek için her zamanki gibi kusursuz bir plan yapar. Olayın gerçekleşeceği mahale sızar ancak o sırada aklına gelecek son şey başına gelir zira hedefi bir başka kiralık katil öldürür. Peki acaba bu kiralık katili kim tutmuştur, neden tutmuştur ve (daha da önemlisi) bu kiralık katilin sonraki hedefi kim olacaktır???

Künye
Filmde Rath'i elbette ki Sylvester Stallone oynuyor. Beyefendi, soğukkanlı ve ihtiyar kiralık katil tiplemesini kendine çok güzel yakıştırmış. Diğer kiralık katili ise Antonio Banderas oynuyor. Onun da hakkını vermek lazım. Genç, hırslı ve psikopat bir tetikçi ancak böyle oynanırdı. He bir de Julianne Moore var, Electra rolünde. O da bu iki katilin arasında ölmeye çalışan şaşkın kadını oynuyor ama onu boş verin. Biz asıl filmin senaristlerine odaklanalım. Zira filmin senaristleri Wachowski kardeşler. Yani Matrix'in senaristleri. Ama tabi bu film Matrix'in tırnağı olamaz, onu da söylemek lazım.

Yorum
Filmi izleyelim mi? E izleyin yani. Senaryodaki bazı boşlukları görmezden gelirseniz beğenebilirsiniz. Ya da bunu bırakıp Salt'a bir tekrar atın. O daha iyi gelecektir.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: