23 Ocak 2014 Perşembe

"Öldüren Cazibe"


Hafta sonunu hasta geçirdim. Hem de bütün hafta sonunu. Yani bildiğiniz gibi değil. Sağolsun eşim hem annelik yaptı bize, hem babalık. Ben de yataktan çıkamadığım bu iki koca gün boyunca tam dört film izledim. İkisi önceden de izlediğim “Oyuncak Hikayesi 3” ve “Taşıyıcı 2”. Diğer ikisi... Hadi o diğer ikisinden ikincisine bir bakalım.



Özet

2007 yapımı “Öldüren Cazibe” (Death Defying Acts), romantik bir dramı anlatıyor. Hikayeye göre Mary, ergenlik çağındaki kızıyla birlikte şarlatanlık yaparak geçimini sağlayan bir sözde medyumdur. Güzelliği ve teatral yeteneği sayesinde insanları kandırmakta zorlanmamaktadır. Diğer taraftan Houdini de dünyaca ünlü bir sihirbazdır. Ülke ülke gezip tehlikeli gösteriler yapıp insanları büyüleme konusunda üstüne yoktur. Houdini bir yandan da gezdiği her ülkede güvenebileceği bir medyum aramaktadır. Zira ölmüş annesiyle arasında bitmemiş bir işini halletmeye çalışmaktadır. İşte Houdini'deki bu hasretli arayış ve anne-kızdaki bu dolandırıcı ruh bu üçlüyü dramatik bir şekilde bir araya getirecektir.



Künye

Filmde iki tane Oscarlı oyuncu var. Guy Pearce ve Catherine Zeta-Jones.



Yorum

Film sıkıcı. Hem dramatik, hem trajik ve hem de romantik. Hiç tarzım değil yani. Ama belki siz seversiniz, bilemeyeceğim. İlla ki bunalım takılmak ve hatta bunalmak istiyorsanız, izleyin diyeyim yani.



Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: