16 Nisan 2014 Çarşamba

"Benim Annem Bir Dinozor"

Yine çocuğum hasta ve yine bütün haftayı çizgi film izleyerek geçireceğiz. İşte yine izlediklerimizden biri.

Özet
2012 yapımı “Benim Annem Bir Dinozor” (Dino Time)a bir bakalım. Hikayeye göre Dodger, annesi ve kız kardeşiyle birlikte şirin bir kasabada yaşamaktadır. Ama bu kasaba öyle sıradan bir kasaba değildir. Bu kasaba dinozorlar tarihinin yattığı yerdir. Etrafta her yer dinozor kalıntılarıyla ve bu kalıntıların sergilendiği müzelerle doludur. Kasabalılar buna o kadar sahip çıkmışlardır ki peyzajlar bile dinozor süslemelerine bezenmiştir. Kasaba sakinleri arasında dinozorlara en çok hayranlık duyan kişi ise bizim Dodger'dır. Bir gün Dodger, annesinden gizlice gittiği bir dinozor müzesinde öyle bir yaramazlık yapar ki 3 hafta odadan çıkmama cezası alır. İşte bu ceza, Dodger'ın hayatında yapacağı en büyük yaramazlığın başlangıcı olacaktır.

Künye
Her zaman söylediğim gibi. Animasyonlarda künyeye derinlemesine bakmanın alemi yok. Grafikleri eleştirmenin zaten pek imkanı yok. Önemli olan senaryo.

Yorum
Senaryoya da gelince. Bir “Oyuncak Hikayesi”, bir “Sevimli Canavarlar”, ya da bir “Yukarı Bak” değil ama idare eder. Hasta çocuğu oyalamak için ise ideal. Hele çocuğunuz dinozorlara meraklıysa zaten başka alternatifiniz de yok, bir milyon kere izlemek zorundasınız demektir.

Velhasıl kelam, sizin izlemenize gerek yok. Çocuğunuza bu filmi açın; kendiniz de gidip ütünüzü / yemeğinizi yapın.

Hayata İyi Seyirler...



Hiç yorum yok: