25 Nisan 2014 Cuma

"Evde Tek Başına" Yine Bir 'Çocuk Bayramı' Filmi...

Güzel ülkemde Çocuk Bayramı 22 Nisan'da başladı. 3 gündür bütün kanallar aralıksız olarak çocuk filmleri ve animasyonlar yayınlıyor. Biz de üç tanesine denk geldik ve izledik. Şimdi size o filmlerin ikincisinden bahsetmek istiyorum.

Özet
1990 yapımı “Evde Tek Başına” (Home Alone) adlı film komedi türünde. Hikayeye göre Kevin, 5 çocuklu 6 kuzenli cümbür cemaat yaşanan bir evin oğludur. Kevin, yaptığı yaramazlıklar yüzünden devamlı itilip kakılmaktadır. Ve devamlı itilip kakıldığı için de devamlı yaramazlık yapmaktadır. Bir akşam, tam da noel tatiline çıkılacağından bir gün önce Kevin yine bir yaramazlık yapar ve tavan arası cezası alır. Kevin o gece ailesine o kadar kızar ki “Keşke ailem olmasaydınız” diye geçirir içinden ve sinirle tavan arasına çıkar. Ertesi sabah seyahat heyecanıyla apar topar evden çıkan aile, ne yazık ki Kevin'ı tavan arasında unutur. Kevin herşeyden habersiz bir şekilde uykusundan uyanır ve aşağı iner. Uyku sersemi çocuk, tüm odalarda ailesini arar ama hiç kimseyi bulamaz. İşte Kevin'ın evde tek başına kalma hikayesi böyle başlar.

Künye
Benim yaşıtlarım bilirler. Filmin küçük yıldızı Macaulay Culkin bir zamanların en parlak çocuk yıldızıydı. Ancak artık adı bile anılmıyor. Belki bir gün çok sükseli bir filmde bambaşka bir karakteri canlandırarak çıkar karşımıza, kim bilir...

Yorum
Film tabi ki çocuk filmi. Şöyle 6-10 yaş grubuna hitap edecek bir film. Ama ben bile izlerken bazı yerlerde güldüm. İki yaramaz erkek çocuk annesi olarak çok da empati kurdum. Neticede açın filmi çocuklarınıza izletin, kendiniz de dinlenin.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: