3 Mayıs 2014 Cumartesi

"12 Öfkeli Adam" Top 5 Listeme Girdi; Hayırlı Uğurlu Olsun...

Eşim günlerdir bir filmden bahsediyordu; "İzleyelim şunu; izleyelim şunu..." diye. Ben de film eski diye erteleyip duruyordum. Zavallı adam bugün artık "İzliyoruz!!!" dedi ve izledik. Peki şu an eşimle ilgili ne hissediyorum??? Yorumlar kısmında bahsedeyim :)))

Özet
1957 yapımı "12 Öfkeli Adam" (12 Angry Men) adlı dramatik mahkeme filmine bir bakalım. Hikayeye göre 18 yaşındaki bir çocuk, babasını kasten öldürme suçundan dolayı idam cezasıyla yargılanmaktadır. Deliller ve şahitlerin ifadeleri apaçık ortaya koymuştur ki çocuk suçludur. Hakim 12 kişiden oluşan jürinin artık son kararını vermesi için jüriyi salona sevk etmiştir. Tamamı erkeklerden oluşan 12 kişilik jüri, çocuğun suçlu masum mu olduğuna karar vermek için son bir oylama yapacaktır. Bu oylamada bir kişi bile masuma el kaldırırsa süreç yeniden başlayacaktır. Herkes tam "bitti sayılır" derken nasıl olursa olur ve 'beyaz takım elbiseli adam' "masum" olarak oy kullanır. İşte 12 adamın da sinirlerini zıplatacak tartışma süreci böyle başlar. 

Künye
Filmde benim tanıdığım tek adam Henry Fonda. Yani beyaz takımlı adam. Ayrıca filmin prodüksiyonunu da beyefendinin kendisi üstlenmiş.  

Yorum
Eşimle ilgili kısma gelecek olursak; Allah'ıma binlerce şükür ki onunla evlenmişim :)))

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: