3 Mayıs 2014 Cumartesi

"47 Ronin" Bir Japon Efsanesi Uyarlaması...

Keanu Reeves'ü The Matrix'ten beri hiç bir yerde görmeye tahammül edemiyorum. O benim gözümde sadece ve sadece "Neo". Hatta Neo da değil: "Mr Aaaandeeerson!" Fakat bugün beyefendinin şu bir kaç ay önce gösterime girmiş olan filmini nihayet izleme fırsatı buldum.

Özet
Hadi şu 2013 yapımı "47 Ronin" adlı fantastik tarih filmine bir bakalım. Hikayeye göre Kai (Keanu Reeves), daha 10'lu yaşlarında iken bir dere kenarında baygın halde bulunmuş ve soylular arasında büyümüştür. Ancak ne yazık ki melez olması sebebiyle hiç bir zaman samuraylık ünvanına kavuşamamıştır. Aksine hep itilip kakılmıştır. Buna rağmen sadakatinde en ufak bir azalma olmamış ve sakinliğini korumayı her zaman başarmıştır. Bir gün efendisinin, başka efendiler önünde çok mahcup olacağı bir durum gelişmiştir. Kai bu durumu halletmeye çalışırken vaziyet iyice sarpa sarmış ve onun yüzünden tüm samuraylar ceza almışlardır. Bu sebeple kendisi de dahil tüm samuraylar "gözden düşmüş, efendisini korumayı başaramamış asker" anlamına gelen roninlik mertebesine düşerler. İşte bir yıl sürecek sürgün hikayesi böyle başlar. 

Künye
Filmde Kai'yi elbette ki Keanu Reeves oynuyor. Filmin yönetmeni Chris Morgan'ı ise Hızlı ve Öfkeli serisine attığı imzalardan tanıyoruz. Japon oyuncuları ise Hollywood'daki Japon aktörler dediğimde herkes anlar zaten. 

Yorum
Filmin reytingleri pek yüksek değil. Zira 47 Ronin efsanesini bilenler, filmin efsaneyi mahvettiğini söylüyor ama ben bilemem o kadarını. Bence şöyle: Ne reklam kampanyasındaki kadar iyi; ne de anlattıkları kadar kötü. Bence fena değil; izlenebilir.

Bence asıl önemli olan; Keanu Reeves'ün o "Neo" karakterinden fazla uzaklaşamamış olması. Öyle ki beyefendi yine az konuşan, az gülen ve dövüş sanatı konuşturan bir rolde oynuyor. Bu rolde tecrübeli olan oyuncu, filme çok şey katmış olabilir ama filmin ona bir şey katmış olabilmesi ihtimali ne yazık ki çok düşük. Bence tabi...

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: