25 Haziran 2014 Çarşamba

"Sağ Salim" Öldürürken Güldüren; Güldürürken Öldüren Film...

Çok heyecanlıyım. Yine uzun bir aradan sonra nihayet yeniden film izlemeye başladım. Açıkçası bir süredir kendimi yarım kalmış hissediyordum. Şimdi tamamım.


Açılışı yerli filmlerle yapmak istiyorum. İki filmden oluşan bir serii.

Özet 1
Önce 2012 yapımı "Sağ Salim"le başlayalım. Komedi türündeki filmde hikaye şöyledir: Salim, gariban bir Anadolu köyünde kendi halinde yaşayan gariban bir gençtir. Kendi küçük dünyasında buruk bir yalnızlıkla ama büyük bir huzurla yaşamaktadır. Bir gün köyün muhtarı, Salim'i çağırır ve ondan bir cenazeyi kamyonetine bindirip defnedileceği kasabaya götürmesini ister. Salim muhtara ısrarla ölülerden korktuğunu söyler ama muhtar bu işi Salim'den başka kimsenin yapamayacağını söyleyince iş başa düşmüş olur. İşte Salim'in hayatının macerası böyle başlar.

Özet 2
2014 yapımı "Sağ Salim: Sil Baştan" adlı film de tıpkı ilki gibi komedi türünde. Bu kez Salim'in başına ne gelecekse; ilk filmde tanıştığı Nihal yüzünden gelecektir. 

Künye 
İki filmde de pek çok yarı ünlü oyuncu var. Yarı ünlü derken görseniz tanırsınız ama ismini bilmezsiniz ya; o türden. 

Yorum
Yerli filmlerini seviyorsanız, ya da şöyle diyelim: yerli komedisini ve Türk tipi esprileri seviyorsanız beğenirsiniz. Şahsen benim hiç tarzım değil. Çok hoşuma giden sadece bir kaç tane espri var. Ama yine de idare eder. Yazlıkta izlenecek film niyetine izlersiniz. 

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: