28 Temmuz 2014 Pazartesi

"Beklenmeyen Şahit" Eski Toprak Film...

Geçenlerde aile büyüklerimiz diyebileceğim ve aynı zamanda çok kıymet verdiğim teyzemle ve amcamla bir yemek yedik. Elbette ki her zamanki gibi son okuduğumuz kitaplardan, en son izlediğimiz filmlerden, vb. konulardan konuştuk. Kendilerine "12 Öfkeli Adam"ı izlediğimi ve çok beğendiğimi söyleyince bana başka bir tane önerdiler. Onlar önerir de izlenmez mi? İzledim tabi. Hadi filmimize bir bakalım...

Özet
1957 yapımı "Beklenmeyen Şahit" (Witness for the Prosecution) adlı film bir mahkeme filmi. Hikayeye göre Sir Wilfrid aşırı kilosu ve yaşı sebebiyle ölümden yeni dönmüş kurt bir avukattır. Hatta belki de işinin en iyisidir. Ancak doktorlar artık ona içkiyi, puroyu ve stresi yasakladıkları için Sir Wilfrid üst düzeyde cendere altına alınmıştır. Tüm bu yoğun bakımdan daha ilk günden usanan Wilfrid'in yasak delmesi an meselesidir. Tam da bu sırada Wilfrid'in karşısına sıra dışı bir dava çıkar. Davayı kabul edip etmemekte tereddüt eden Wilfrid bir anda olayın içine sürüklenir ve mahkeme süreci işte böylece başlamış olur.

Künye
Filmin bir Agatha Christie romanı uyarlaması olduğunu belirtmekte fayda var. 

Yorum
Film gerçekten güzel. Mahkeme filmlerini seviyorsanız bunu da beğeneceğinize eminim. Gerçi filmin sonunda her şey bir anda çok hızlı ve sunii bir şekilde gelişiyor. Muhtemelen kitapta bu olay daha detaylı ve güzel işlenmiştir. Ama yine de filmin bütününde hiç bir sıkıntı yok. Bir "12 Öfkeli Adam" olmasa da ona yakındır. Siyah-beyaz demeyin. İzleyin. Ne de olsa eski filmlerde de iş var.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Bana filmi öneren amcam da tıpkı bu resimdeki gibi tontondur. Beni her seferinde "görüşmeyeli kendini geliştirmek için ne yaptın quizi"ne taabii tuttuğu için kendisine çok teşekkür ederim :)))

Hiç yorum yok: