30 Temmuz 2014 Çarşamba

"Düşes" Erkek Çocuk Doğurmadan Asla...

Avrupa tarihi özel ilgi alanıma girdiği için dönem filmlerini severek izlerim. Dün bir tane daha izledim. Hadi size de anlatayım.

Özet
2008 yapımı "Düşes" (The Duke) adlı film gerçek bir dramın öyküsü. Hikayeye göre Georgiana soylu bir ailenin genç ve güzel kızıdır. Georgiana ışığıyla ve enerjisiyle Devonshire Dükünün dikkatini çekmeyi başarmıştır. Tabi bu görünüşteki sebep. Asıl sebep, Georgiana'nın ailesindeki kadınların erkek çocuk doğurma potansiyelidir. Dük, Georgiana'yı ailesinden ister ve herkes olayı sevinçle karşılar. Georgiana da dahil. Genç kız, babası yaşındaki adamla güle oynaya evlenir. Ancak daha ilk gecesinde işin aslını fark eder ve trajedi başlar. 

Künye
Filmde Georgiana'yı Keira Knigtley ve Dükü de Ralph Fiennes oynuyor. Aksanları sebebiyle olacak ki Avrupa filmlerinde ikisi de aranan oynucular.

Yorum
Filmin gerçek yaşam öyküsü olduğunu söylemiştik. Georgiana'nın yaşam öyküsü. Belki de şöyle bir açıklama yapmak daha doğru olur: 1700'lerdeki Birleşik Krallığın Başbakanı Charles Grey'in nasıl başbakan olduğunu anlatan bir film.
Ben bu tür biyografik filmleri çok severim. "Boleyn Kızı" yada "Genç Victoria" gibi. Gerçeğe uygun olup olmadıklarını asla bilemesek de seyretmesi güzel oluyor. Siz de biyografik dönem filmlerini seviyorsanız, bunu da seversiniz. 

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: