5 Aralık 2014 Cuma

"Mr Banks" Mesir Macunu Tadında Bir Komedi...

Bir müddettir kafam biraz dolu olduğu için pek öyle zor filmler izleyemiyorum. Ya önceden izlediğim filmler; ya da komedi falan. Onlarda bile Orijinal dilinde izlerken zorlanıyorum. Kafam götürmüyor. Bu yüzden şu “dilediğin zaman” olayı çok işime geldi.

Pazar akşamı tv'de hiç bir şey bulamayarak bir film açtım portalda. Çocuklar ortalıkta koşturup duruyordu. Eşim de bilgisayarında takılıyordu. Peki sonra ne mi oldu? Acele etmeyin önce özetler...

Özet
2013 yapımı "Mr Banks" (Saving Mr Banks) adlı film biyografi ve komedi türünde. Hikayeye göre Bay Walt Disney artık bir animasyon devi olmuştur. Telif hakkını satın alamadığı neredeyse hiç bir masal kahramanı kalmamıştır. Üstelik birincil amacı para bile değildir. İnsanları mutlu etmektir. Ancak kafasında 20 yıldır çözemediği bir sorun vardır: 20 yıl önce kızlarına verdiğini bir söz. Kızları babalarından bir şey rica etmiştir: “Baba! Herkesin filmini yaptın. Neden Bay Popkins'in de çizgi filmini yapmıyorsun???” İşte Baba Walt Disney, o günden beri Bayan Travers'a "Mary Poppins" kitabının telifini satın almak için teklif mektubu göndermektedir. Ancak 20 yıldır ısrarla reddedilmektedir. Fakat nasıl olduysa huysuz Bayan Travars nihayet teklifi görüşmeyi kabul eder ve macera başlar.

Künye
Hikayede Bay Walt Disney karakterini tabiki joker oyuncu Tom Hanks oynuyor. Hani şu hangi role koysanız “O” olan adam. Huysuz Bayan Travers'ı ise Emma Thompson oynuyor. İnanın o karakteri izledikçe içime daral geldi. Allah öyle kadınlardan korusun :))) 

Yorum
Filmin ilk 20 dakikasını takip etmekte güçlük çektim. Flash back'lerle sarmal giden bir film. Başlıktaki o mesir macunu benzetmesi de şunun için. Şekerleme yerken karabiber tadı almak gibi :)))

Bir de filmin konusunu bilmediğim için içine girmekte zorlandım. Peki sonra ne mi oldu? (Şu baştaki ev halimize geri dönelim.) Sonra çocuklar hala koşturuyordu. Ben filmi büyük bir keyifle izledim. Eşim bile elindeki bilgisayarı bir kenara bırakıp filme kapıldı. Yani film o kadar güzeldi. O huysuz ve cadı kadın bizi acaaayip eğlendirdi. Bay Walt Disney ve onun büyülü dünyası bile bizi bu kadar büyüleyemedi.

İlk 20 dakikayı atlatırsanız devamında beğeneceğinize eminim. Bence izleyin. İzlediğimiz bütün o süper kahramanlar ya da masal kahramanlarının ne aşamalardan geçerek bizim karşımıza çıktığına şahit olun.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: