5 Ocak 2015 Pazartesi

"300: Bir İmparatorluğun Yükselişi" Devam Filmi...

"300 Spartalı" adlı savaş filmi görünümlü vahşet filmini sinemada izleme gafletinde bulunmuştum. O yüzden onun devam filmi olan ikinci vahşet filmini tv'de izlemeyi tercih ettim. Bakalım...

Themistokles
Özet
2014 yapımı "300: Bir İmparatorluğun Yükselişi" (300: Rise of an Empire) adlı film fantastik tarih (kısaca epik diyelim) türünde bir savaş filmi. Hikayeye göre 300 Spartalı'nın görevi yarım kalmıştır. Yunan şehirleri demokrasiye kavuşmuş ancak birlik ve beraberlik duygusu kalplere yerleşmemiştir. Fakat Themistokles adlı bir general, bu polis şehirleri birleştirmeyi kafaya takmıştır ve Perslerin yok edici gücüne karşı var gücüyle savaşmıştır. Themistokles ve silah arkadaşları, Maraton Ovasında Pers Kralı Darius'a karşı büyük bir zafer kazanmayı başarmıştır. Ancak bu başarı, Darius'un oğlu Xerxes'i ve onun sadık ama psikopat kadın yaveri Artemisia'yı fena kızdıracaktır.

Künye
Filmde Artemisia denen çatlak savaşçıyı muhteşem kadın Eva Green oynuyor. Themistokles'i ise Sullivan Stapleton canlandırıyor. Filmin yönetmeni ise ilk filmi de yönetmiş olan Zack Snyder.
Artemisia

Yorum
Filmdeki o görsel etki ilk filmle aynı olmasına rağmen tabi ki ilk filmdeki kadar büyüleyici ve ürkütücü değil. 

Yine Perslere fena bir çamur atma durumu var zira Perslerde tanrı kral anlayışı ya da eşcinsel kral yoktur. Bu konuyu birinci filmde de eleştirmiştik. (Yunanları daha yüce yüceltmek için yapılan gereksiz bir manevra tabi.)

Filmde tarihsel gerçeklerden ilham alınsa da filmi epik bir destan olarak algılamak daha mantıklı. Çünkü ancak o zaman akla yatan bir tarafı oluyor.
Ama izleyin. İlk filmi beğendiyseniz bunu da beğenebilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: