5 Ocak 2015 Pazartesi

"Sıkıysa Yakala" Bir Çocuk Kaç Milyonluk Vurgun Yapabilir???

Cumartesi günü yanlışlıkla iki film izledim. Yanlışlıkla derken biri; daha önce izlemiş olmama rağmen tv'de rastlayınca “hadi 5 dakka daha, 5 dakka daha” diye izlediğim bir film. Diğeri de mecburen iki saat sonra izlediğim yeni bir film.

Önce birincisinden başlayalım.

Özet
2002 yapımı “Sıkıysa Yalaka” (Catch Me If You Can) adlı film eğlenceli bir biyografi türünde. Olay, Amerika'da 1960'larda geçmektedir. Hikayeye göre Frank Abagnale, itibarlı bir ailenin biricik oğludur. Diğer ergenlerin aksine ailesiyle arası iyidir ve babasına da hayrandır. Fakat nasıl olduysa babası bir anda tüm varlığını ve itibarını yitirir ve Frank bir anda kendini devlet okulunda bulur. Okuldaki zibidilerin kendisiyle alay edeceklerini fark eden Frank kafayı çalıştırır ve vekil öğretmenmiş davranmaya başlar. İşte bu tiyatro Frank'in hoşuna gider. Frank bundan sonraki bir kaç yıl boyunca bir kaç kostüm, bir kaç tavır ve kendi hazırladığı sahte çeklerle en güçlü firmaları, bankaları ve insanları dolandıracak ve hayatını yaşayacaktır. Ta ki Dedektif Carl tarafından yakalana kadar...

Künye
Filmde Frank'i Hollywood'un en muhteşem oyuncularından Leonardo Di Caprio oynuyor. Frank'in peşindeki inatçı polis Carl'ı ise yine Hollywood'un en muhteşem oyuncularından Tom Hanks oynuyor. Filmin yönetmeni ise Steven Spielberg denen sinema dehası yönetiyor. 

Yorum
Filmi yıllar önce izlediğimde de çok beğenmiştim. Yine çok beğendim. Yalnız bu sefer bir şey dikkatimi çekti. Filmin ilk 20 dakikası biraz karışık. Devamı da fazlasıyla hızlı ilerliyor. Hatta bazen gözünüzü bir an bile ayırsanız sahneyi anlamayabiliyorsunuz. Yani mutlaka izleyin ama ona göre izleyin derim.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: