5 Ocak 2015 Pazartesi

"Hayalet Yazar" Biyografi Görünümlü Otobiyografiler...

Cumartesi günü yanlışlıkla iki film izledim. Yanlışlıkla derken biri; daha önce izlemiş olmama rağmen tv'de rastlayınca “hadi 5 dakka daha, 5 dakka daha” diye izlediğim bir film. Diğeri de mecburen iki saat sonra izlediğim yeni bir film.
Şimdi de ikincisinden başlayalım.

Özet
2010 yapımı "Hayalet Yazar" (Ghost Writer) adlı film gerilim türünde. Hikayeye göre Ad, bir hayalet yazardır. Yani insanlar önce otobiyografilerini (yani kendi hayat hikayelerini) yazarlar; sonra da hayalet yazarların adıyla otobiyografi olarak yayınlatırlar. En son yayınladığı (yazdığı diyemiyoruz tabi) biyografi, epeyce başarılı olunca yeni bir iş teklifi almıştır: Eski Başkanın anılarını yayınlamak. Rick, aslında bu işi almayı pek istemese de fiyatı duyunca razı olur. Bu işi yapmak için sadece bir ayı olacaktır. rick hemen pılını pırtısını toplar ve çalışmalarını yapacağı şehre yol alır. Davet edildiği mekan, az personelli fakat ultra güvenlikli bir malikanedir. Fakat burada yolunda olmayan bir şeyler vardır.

Künye
Filmde hayalet yazarı Evan McGregor oynuyor. Film bir roman uyarlaması. "The Ghost" adlı romanın yazarı Robert Harris. Filmin yönetmeni ise Roman Polanski.

Yoırum
Film, baştan sona gizemini koruyan bir film. Sıkılıp bırakırsanız bir şey kaybetmezsiniz. Ama sonuna kadar izlerseniz, işte o zaman bir anlam verebilirsiniz. Ama bu sefer de en başa alıp bir daha izlemeniz gerekiyor. Öyle değişik bir film yani. Yine de yüksek reytingleri hakedecek bir film değil. Bir Roman Polanski filmi olmasına rağmen orta karar yani. Ama izlemek isterseniz de izleyin tabi, siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...




Hiç yorum yok: