21 Şubat 2015 Cumartesi

"Birdman" Akademi Ödüllerine Beş Vakit Kala...

2015 Oscar Ödül Törenine az bi şey kaldı. Pek çok filme pek çok kategoride ödül dağıtılacak malum. Biz de adı geçen o filmlerden bir tanesini izledik. Haydi bi bakalım...

Özet
2014 yapımı "Birdman" bence fantastik trajikomedi türünde. Hikayeye göre Riggan bir aktördür. Gençliğinde Birdman 1-2-3 serisinin aktörü olarak büyük şöhret yapmış ve çok paralar kazanmıştır. Ancak orta yaşına geldiğinde ne şöhretini koruyabilmiştir; ne de servetini. Şimdilerde ise Broadway'de bir tiyatro oyunu sergilemeye çalışarak var olma savaşı vermekle meşguldür. Oyunun gösterime girmesine az bir zaman kalmıştır fakat Riggan'ın içine sinmeyen bazı şeyler vardır. Peki Riggan hem sahne önünde hem de sahne arkasında yaşanan problemleri giderebilecek midir???

Künye
Film yıldızlar geçidi diyebiliriz. Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Naomi Watts gibi isimler 120 dakikalık film için bir araya gelmişler. 

Yorum
Filmde gerçekten çok komik sahneler vardı. Ve aynı zamanda çok dramatik sahneler de. O yüzden çoğu zaman hüzünlenmekle gülmek arası hisleri bir arada yaşıyorsunuz.

Oyunculuklara da diyecek lafım yok. Özellikle Edward Norton, aday olduğu En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarını mutlaka almalı.

Ama filmi beğenmedim. Ya da şöyle söyleyeyim: Öyle tekrar tekrar açılıp izlenecek bir film değil. Bir kerelik izlenir; o kadar. Bence tabi. Yine de siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: