7 Mart 2015 Cumartesi

"Bay Peabody ve Meraklı Sherman" Ebeveynlik Kaç Bilinmeyenli Denklemdir???

Büyük oğlum yüzünden bütün animasyonları izlediğimi söylemiştim. Yalnız artık oğlum epeyce büyüdüğü için ondan epeyce sonra keşfedebiliyorum yeni filmleri. Gençlere yetişilmiyor malum:)) Şimdi size daha bir kaç gün önce keşfedebildiğim bir animasyondan bahsedeyim.

Özet
2014 yapımı " Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk" (Mr Peabody and Sherman) adlı film çocuk animasyonları türünde. Hikayeye göre Bay Peabody bir köpektir. Ama öyle bildiğiniz türden değil. Konuşabilen, yazabilen, düşünebilen, üstelik de Harward mezunu. Toplum Bay Peabody'yi çok güzel kabullenmiştir. Ancak Bay Peabody yalnızlığını gidermek ve bilgilerini aktarmak için bir çocuk evlat edinir. Bay Peabody, evlatlığı Sherman için çok iyi bir ebeveyn olur. Ona bildiği herşeyi öğretmeye çalışır. Fizik, kimya, biyoloji, astronomi, tarih, vb. Ancak Sherman okula başladığı ilk gün kavgaya karışınca Bay Peabody ebeveynliğin farklı bir yönüyle tanışmak zorunda kalacaktır. 

Künye
Bence künyeye pek gerek yok. Animasyon film işte. Ve her animasyonda olduğu gibi başrolü Yekda Kopan seslendiriyor :)))

Yorum
1) Filmin konusu değişik tabi. Ters bir münasebet. Köpek tarafından evlat edinilen bir çocuk.Ama senaryo içerisine çok güzel yedirilmiş bir hikaye. 
2) Animasyon filmlerindeki düşüş ne yazık ki bu filmde de devam ediyor. Tüm aksiyona ve sıra dışı espri anlayışına rağmen animasyonların ilk 10 yılındaki başarıyı yakalaması zor.
3) Ama izleyin. Tabi. Hem izleyin, hem de izletin. Çocuğunuz için eğlenceli, sizin için faydalı bir film olacağına eminim.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: