7 Ekim 2015 Çarşamba

"Hyde Park On Hudson" Olmasa da Olur Bir Film...

Yakın Amerikan tarihine ilişkin derin bilgi sahibi olduğumu söyleyemem. Hoş , Amerika Birleşik Devletlerinin tarihi de toplasan kaç senelik ki?

Yine de filmler bize az çok fikir veriyor. Salt gerçekleri veremez elbette. Hatta doğruları vermesini beklemek de yanlış. Fikir veriyor sadece. Fikir...

İşte o fikir veren filmlerden biri.

Özet
2012 yapımı "Hyde Park On Hudson" (Hudson´daki Hyde Park) adlı film biyografi türünde. Hikayeye göre Daisy , Başkan Roosevelt ile beşinci göbekten akrabadır. Kendi halinde , sessiz ve içe kapanık bir kişiliktir. Başkan Roosevelt Daisy´deki sanat aşkını keşfeder ve kendi enerjisine onunkini de ekler. Gel zaman , git zaman Roosevelt ile Daisy arasında gizli bir aşka başlar. Rooseveltín evli olması bu ilişkiye engel olamaz tabi. Ama aradaki yaş farkı nedeniyle öyle çok ateşli bir aşktan da söz edilecek değildir.

Diğer taraftan ülkeler arasında 2. Dünya Savaşı patlak vermek üzeredir. Peki acaba Amerika kimin yanında savaşa girecektir? Bu sorunun cevabı İngiltere açısından çok önemlidir. İngiltere Kralı ve Kraliçesi bu sorunun cevabını aramak için Roosevelté bir ziyarette bulunurlar.

 İşte bu süreci , Daisy´nin gizli mektup ve günlüklerinden öğreneceğiz.

Künye
Filmde Rooseveltí Bill Murray oynuyor. Daisy´yi ise Laura Linney canlandırıyor.

Yorum
Film çok kılçıklı. Akmıyor. Çok durağan. Daisy´nin ölümünden sonra yatağının altından bulunan günlük ve mektuplardan çıka çıka bu konu mu çıkmış yani? Çok yüzeysel. Ha oyunculuklar o kadar güzel ki hisler çok güzel verilmiş. Her bir karakterin duygusunu adeta kitap okurmuş gibi okuyabiliyorsunuz. Amaaaa... Konu ,   yok. Zayıf. Çok zayıf. Keşke çok daha fazlası yapılabilseydi...

Ben şahsen çok minimalist buldum ve bu yüzden tavsiye edemiyorum. (Bu ne be! Soğuk nevale film eleştirmenleri gibi... :)

Neyse işte :)))

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: