11 Ekim 2015 Pazar

"Kumarbaz" Fazla Söze Gerek Yok...

Dün bir film izledim ve bittiğinde şöyle dedim: "Cenab-ı Allah kumarı boşuna yasaklamamış." Hadi size de bahsedeyim...

Özet
2014 yapımı "Kumarbaz" (The Gambler) adlı film dram türünde. Hikayeye göre Jimmy bir edebiyat profesörüdür. Son derece zengin bir aileden gelmektedir. Yakışıklıdır. Zekidir. Ama ne yazık ki çok elim bir bağımlılığı vardır. Jimmy, kumarbazdır. Hem de ne kumarbaz! Tek seferde 2.5 milyon $ kazanan ve aynı anda tamamını kaybeden türden bir kumarbaz. Kumar tutkusu Jimmy'nin kişiliğini de bozmuştur. Jimmy artık ne kaybettiğinde üzülen biri olmuştur; ne de kazandığında sevinen biri. Sanki kalbi taş kesilmiş gibidir. Üstelik ölüme de çok yakındır. Çünkü bir kaç tefeciden borç almıştır ve ödeme gücü de yoktur. Jimmy için geri sayım başlamıştır. 7 gün... 6 gün... 5 gün...

Künye
Filmin baş rolünde Mark Wahlberg oynuyor. Jimmy'ye borç veren tefecilerden birini John Goodman oynuyor. Küçük bir rol ama her aktörün oynamak isteyeceği türden bir rol. Filmin dişisi ise Short Term 12'nin güzel oyuncusu Brie Larson.

Yorum
Adamın hisleri ve boş vermişliği çok güzel verilmiş. Bağımlıların ortak noktalarına (suça yakın, intihara meyilli, saygısız ve kaygısız...) çok güzel değinilmiş. Ama sürüklemiyor. Yer yer kırık dökük gidiyor. Bazen de sallan yuvarlan... Ama izleyin. Reytinglerinin düşük olması sizi aldatmasın. O kadar kötü değil. İzleyin; bir şeyler öğrenin. Ve halinize şükredin.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: