17 Şubat 2016 Çarşamba

"Creed" Apollo Creed'in Oğlu...

Ben Stallonne hayranlığımı bilmeyen yoktur. Kim ne derse desin! Adam hem yazıyor; hem yönetiyor; hem oynuyor. Hem de hepsi birbirinden ilginç senaryolar çıkartıyor. Bence beyefendi Hollywood'un en dahi adamlarından biri.

Efsane Rocky serisi altı filme ulaşmıştı. Bitti dendiği yerden bir daha başlamayı hep başardı. Son dönemde seri, yeni bir boyut kazandı. Özellikle bu filmde. Stallone'un elinden çıkmamış ama serinin devamı niteliğinde bir film. Rocky'nin can dostu usta boksör Apollo Creed'in oğlunun hikayesi. Gelin filme bir göz atalım.

Özet
2015 yapımı “Creed” dram türünde. Hikayeye göre aslında Marian ile evli olan Apollo Creed, ringdeki ölümünden kısa süre önce başka bir kadınla yasak ilişki yaşamıştır. Bu ilişkiden bir erkek çocuk dünyaya gelmiştir. Çocuk kısa zamanda yetimhaneye, sonra da ıslah evine düşer. Mesele bellidir. Çocuk hırçın ve kavgacıdır. Kavga ettiği çocukların ağzını burnu dağıtmakta üstüne yoktur. Bir gün çocuğu ıslah evinde bir kadın ziyaret eder. Asil kadın Marien, bu gariban çocuğu evlat edinmek için gelmiştir. Kadın kendini çocuğa adar ve çocuk aslan gibi olur. Yüksek tahsilli, centilmen, iyiliksever ve vefakar. Ama takım elbiseli masa başı bir hayat bu çocuğun aradığı hayat değildir. Bu yolda ona yardım edebileceğini düşündüğü tek kişi ise Rocky Balboa olacaktır.

Künye
Filmde Creed'i Michael B. Jordon oynuyor. Marian'i, Cosby dizisinin annesi Phylicia Rashad oynuyor. Rocky'yi kimin oynadığını söylemeye gerek bile yok :) Filmin senaristi ve yönetmeni ise Ryan Coogler.

Yorum
Film çok güzeldi. Tipik bir Rocky dramına sahipti. Diğer Rocky filmleri gibi milli ve manevi değerlere sahip çıkıyordu.
Filmde kötü adam yoktu. Sadece “iyi insanlar” ve “kafası karışık iyi insanlar” vardı. Tıpkı diğer Rocky filmlerindeki gibi.
Ben filmi çok beğendim. Mutlaka izleyin. Rocky serisini seviyorsanız; bunu da seveceğinize eminim.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: