17 Şubat 2016 Çarşamba

"Küçük Prens" Kontrol Manyağı Annelere Gelsin...

Pek çok animasyon filmin, bilim kurgulardan daha yaratıcı; komedilerden daha komik ve belgesellerden daha öğretici olduğunu her zaman söylüyorum. Bu gidişle bunu söylemeye her zaman devam edeceğim.

Benim bu tezimi doğrulayan bir film daha izledim dün akşam. Size filmden bahsedeyim.

little prince the movie ile ilgili görsel sonucuÖzet
2015 yapımı “Küçük Prens” (The Little Prince) adlı film animasyon türünde. Hikayeye göre Küçük bir kız, annesinin yoğun ve baskıcı yaşam planıyla büyümektedir. Yatma saati, kalkma saati, kurs saati, ders saati, yeme içme saati.... Zavallı kızcağız bir çocuktan çok bir robota dönüşmüştür. Derken küçük kızın annesi ani bir karar alır ve anne-kız başka bir eve taşınırlar. Gel zaman git zaman küçük kız, komşu evde yaşayan yaşlı dedeyle tanışır. Yaşlı adam kızın halini görünce ona acır ve Küçük Prens adlı masalın ilk sayfasını uçak yapıp kıza yollar. Kız hikayeyi okuyunca kayıtsız kalamaz ve devamını öğrenmek için yaşlı dedeyle tanışmaya gider. Yaşlı dedeyle küçük kızın hikayesi işte böyle başlar.

Künye
Filme sesini hediye etmiş bir çok ünlü var. James Franco, Jeff Bridges, Rachel McAdams, Marion Cottilard, vb... Filmin yönetmeni ise Mark Osborne. Beyefendi daha önce Kung Fu Panda'yı da yönetmişti ve aynı zamanda iki Oscar adaylığı var.

Yorum
Film animasyon türünde ama bence çocuklar için fazlasıyla ağır bir film. Zira iki ayrı hikaye paralel devam ediyor. Konu basit gibi dursa da dolu dolu bir anlatımı var. Ve ikisi de sonunda çözümleniyor. Diğer taraftan yetişkinler için çok güzel bir film.

Bence mutlaka izlenmeli. İlkokul çağındaki çocuklara da mutlaka izletilmeli.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: