20 Mart 2016 Pazar

"Hot Fuzz" Gelmiş Geçmiş En Muhteşem Polisiye Komedi...

Okulda öğrencilere izlettiğimiz bir film vardı. Yıllardır flaşımdan hiç silmediğim bir film. Birden "Neden o filmi yazmıyorum" dedim ve işte filmi yazıyorum.

Özet
2007 yapımı "Sıkı Aynasızlar" (Hot Fuzz) adlı film polisiye bir komedi. Hikayeye göre Nicholas Angel sıkı bir Londra polisidir. Ama öyle böyle değil. Bir kaç dil konuşan, keskin nişancı, kıvrak şoför, süper zeka, aşırı disiplin falan filan ooooooo... Ama bir gün kendisine açıklanmayan bir sebeple aniden, durup dururken bir küçük bir çiftçi köyüne tayini çıkıverir. Hem de dünyanın en sorunsuz köyü. Ve hatta "En Güzel Köy" yarışmasında 21. kez ödül alan bir köy. Nicholas istemeye istemeye köye gelir. Ancak Londra'da kazandığı eski alışkanlıkları ve disiplini yüzünden burada epeyce zorlanacaktır. 

Künye
Filmde Nicholas'ı Simon Pegg oynuyor. Adamın oyunculuğuna ve oynadığı karakterin gelgitlerine bayıldım.

Yorum
Film muhteşem. Hiç ummadığınız gibi devam edip hiç ummadığınız gibi bitiyor. Kesinlikle sonu belli bir senaryo değil. Oyunculuklar şahane. Bir polisiye komedi için fazlasıyla güzel. Mutlaka izlenmesi gereken bir film. Deneyin. Pişman olmayacaksınız.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Şiddet içerikli olduğundan dolayı 10 yaş altı çocuklar için uygun değil. Ona göre...

Hiç yorum yok: