30 Mart 2016 Çarşamba

"Victoria" Gelmiş Geçmiş En ilginç Filmlerden...

Senaryolara değer katan şeyler vardır. Kostüm, dekor, oyunculuk, ışık, müzik, efekt derken en basit senaryolar bile devleşir.

Geçenlerde bir film izledik ve tıpkı yukarıda bahsettiğim o devleşmeye şahit olduk. Neden mi? Çünkü 120 dakikalık kosssskoca film sadece 120 dakikada çekilmişti. Tek kamera, tek kayıt, altı farklı mekan, on beş kadar oyuncu ve 120 dakikalık kosssssskoca bir film. Size filmden bahsedeyim.

Özet
2015 yapımı “Victoria” bir suç filmi. Hikayeye göre Victoria Berlin, Almanya'ya yeni taşınmış genç ve güzel bir kadındır. Daha yeni yeni çevre edinmeye başlamıştır. Kendi yaşlarındaki Sonne adlı gençle de flört etmeye başlamıştır. Bir gece Viktoria, Donne ve Donne'nin bir kaç zibidi akşamı bir mekanda çılgınca eğlenirler. Donne ve beş arkadaşı gecenin sonunda el ayak çekilince yer altı dünyasının pis bir işini halledeceklerdir. Ancak gençlerden biri hastalanınca onun işini Victoria'ya teklif ederler. Macera arayan Victoria ise ne yazık ki bu işe hayır demeyecektir.

Sturla Brandth Grøvlen
Künye
Filmde bir tane bile tanıdığım oyuncu yok. Ama haklarını yememek lazım. Tek kayıtta film çekmek hiç kolay değil. Tiyatrocular o işi her gün yapıyor diyebilirsiniz ama bu öyle bir şey değil. Bambaşka bir şey.

Diğer taraftan asıl iş kameramanda. Hiç görüntü kaçırmadan en kritik noktalara bu kadar iyi dokunmak müthiş bir konsantrasyon ve deha gerektirir. Sturla Brandth Grøvlen. Beyefendiyi yürekten tebrik ediyorum.

Filmin En İyi Yabancı Film Oscarını aldığını ve Toronto Film Festivali de dahil bir kaç festivalde gösterildiğini de eklemek lazım.

Yorum

Film çok güzel. Hayranlıkla izleyeceğiniz bir film. Bence çok anlatmanın lüzumu yok. Mutlaka izleyin. Çok şaşıracaksınız.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: