10 Haziran 2016 Cuma

"Captain America: Civil War" Yeminimi Bozduran Film...

Süper kahraman filmelerine gitmemek üzere tövbe ettiğimi daha önce söylemiştim. Bunun geçen ay gittiğim "Batman vs Superman" rezaletiyle ilgili olduğunu da söylemiştim.

Pek sonra n'oldu? Yeminimi bozdum. Çevremdekilerin ısrarı üzerine. Peki hangi film için? "Kaptan Amerika: İç Savaş" için. Size filmden bahsedeyim.

Özet
2016 yapımı "Kaptan Amerika" (Captain America: Civil War) adlı film yine bilim kurgu türünde. Hikayeye göre Yenilmezler'in insanlık için gösterdiği büyük çabalar ne yazık ki zaman zaman büyük yıkımlara sebebiyet vermektedir. Süper kötülere karşı verilen mücadelelerde pek çok masum insan hayatını kaybetmiştir. Şehirlerin yok olması ya da yerle bir olması da cabasıdır. Üstüne üstlük bir de son görevde yanlışlıkla onlarca kişinin ölmesi meseleye tüy dikmiştir. Birleşmiş Milletler bu duruma daha fazla sessiz kalamaz. Tüm uluslar Yenilmezler'in kontrol altına alınması gerektiği konusunda fikir birliğine varır. Ancak mesele şudur ki Yenilmezlerin bazıları kontrol altına alınmaya evet derken bazıları hayır demektedir. İşte iç savaş böyle başlayacaktır.

Künye
Filmde şu ana kadarki Yenilmezler'de filmlerinde gördüğümüz hemen hemen herkes var. İlaveten Karınca adam, Örümcek adam ve Kara Panter de listeye girmiş. Bir tek Nick Fury ile Hulk yok. Onlar da olsa zaten Captain America değil, Avengers 3 olacakmış.

Yorum
·         Film çok güzel. Tüm filmlerin sentezlenip yeni senaryoyla bütünleşmesi şahane olmuş.
·         Kara Panter'in hikayesi harika bir hikaye. Filmin hikayesine çok iyi yedirilmiş.
·         Filmdeki tüm kahramanlar kişiliklerini ortaya koymaya devam etmişler. Kopukluk yok.
·         Örümcek adam nihayet örümcek adama benzemiş. O arabesk hava gitmiş, neşeli çocuk Peter Parker gelmiş.
·         Kaptan Amerika yine hayranlık uyandırıyor.
·         Vision'ın dinginliği insana huzur veriyor. Ama bilgeliği yeterince işlenememiş.
·         Mutlaka izlenmesi gereken bir süper kahraman filmi olmuş. İzleyin. Pişman olmazsınız.


Hayata İyi Seyirler...

1 yorum:

Hasan Ozen dedi ki...

gitmişsiniz hocam :D