10 Haziran 2016 Cuma

"Enemy" Aynı Yüzlü İki Adam...

Epeyce zaman önce izlediğim bir film vardı. Jake Gyllenhaal oynuyormuş diye izlemiştim. Size de bahsedeyim.

Özet
2013 yapımı "Enemy" adlı film gerilim türünde. Hikayeye göre Adam, evlidir ve karısı da hamiledir. Adam'ın sıradan bir işi, sıradan bir ailesi ve sıradan yaşantısı vardır. Bir gün bir cafede sıradan bir adam  Adam'a bir filmden bahseder. Adam filmi bulur ve izlemeye başlar. Ancak filmi izlerken birden bire ilginç bir şey olduğunu farkeder. Filmin dandik bir sahnesinde ayyyyynı kendisine benzeyen bir oyuncu olduğunu görür. Küçük bir araştırmadan sonra adamın kim olduğunu bulur ve adamla tanışmaya gider. İşte bu tanışmadan sonra  Adam'ın hayatı artık sıradışı bir hale bürünecektir.

Künye
Filmde Adam'ı Jake Gyllenhaal oynuyor. Filmin senaristi ise "The Double"ın da yazarı ile aynı kişi. Zaten filmler neredeyse aynı.

Yorum
Film fena değil ama fazlasıyla gizemli ve bu gizemler maalesef filmin sonunda da çözülmüyor. Ancak aynı adlı kitapta bu gizemlerin hiç biri sır değil. Merka edenler kitabı okuyabilir ya da izleyici yorumlarından bakabilirler.

Peki izleyelim mi? Bu tür gerilim ve gizem filmi sevenlerin çok beğeneceğine eminim. O yüzden izleyip izlemeyeceğinize kendiniz karar verin.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: