8 Ağustos 2016 Pazartesi

"Kırımlı" Bir Savaş Dramı...

Türk tarihi savaşlarla dolu malum. Çekmeye kalksan filmler yetmez.

Ama neyse ki birileri bu madenin farkında ve ara sıra el atılıyor. Okuyalım efendim...

Özet
kırımlı ile ilgili görsel sonucu2014 yapımı "Kırımlı" adlı film dram türünde bir savaş filmi. Hikayeye göre Sadık, Kırımlı bir subaydır. 2. Dünya Savaşı esnasında Alman Nazileriyle birlikte Ruslara karşı savaşmaktadır. Görevi icabı trene binmek üzere istasyonda beklemektedir. Maria ise kaçak olduğu her halinden anlaşılan yarı Polonyalı yarı Alman ürkek bir kızdır. Elindeki sahte kimlikle trene binmeye çalışacaktır.Ancak Gestapo subayları tarafından fark edilince paniğe kapılır. Meseleye şahit olan Sadık, Maria'ya arka çıkar ve onu kurtarır. Böylece ikisi de trene binebilir. İşte bu seyahat esnasında birbirlerini tanıma şansı bulacaktır.

Künye
Filmde Kırımlı Sadık'ı Murat Yıldırım oynuyor. Maria'yı ise Selma Ergeç canlandırıyor. Filmin roman uyarlaması olduğunu söylemekte de yarar var. 

Yorum
Film fena değil ancak eleştiriye muhtaç yönleri var.

* Murat Yıldırım'ın oyunculuğu yer yer sunileşiyor. Öyle zannediyorum ki tüm sahneleri içine sindirememiş.

* Maria'nın hikayesi yeterince iyi işlenememiş.

* Filmin ses kalitesi çok ayarsız. Diyaloglar hiç duyulmuyor. Savaş sahneleri ise (ki bu sahnelerde Warner Bros'tan yardım alınmış) kulakları sağır ediyor.

* Kitap nasıl bilmem ama filmde çok boş sahne var. Sadık'ın hikayesindeki karakterlerle Maria'nın hikayesinin hiç bir ortak noktası yok. Mutlaka bir yerlerde kesişmeliydi yollar. 

Ama film kahramanlık filmi. İzlenir mi izlenir. Tek tavsiyem, kumandanız elinizde, parmağınız ses düğmesinde olsun.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: