26 Ağustos 2016 Cuma

"U.N.C.L.E." Aksiyon Komedi Arayanlara Birebir...

Guy Ritchie geçen sene bir film çekmiş ve ben hiç fark etmemişim. Dün o filmi keşfettim ve bayıldım. Size filmden bahsedeyim.

Özet
2015 yapımı "Kod Adı: U.N.C.L.E." adlı film aksiyon türünde. Olay 2. Dünya Savaşı sonrasında Doğu Almanya'da başlar. Hikayeye göre Illya da bir KGB ajanıdır. Görevi, Gaby adlı tamirci kızı yakalamak ve Rus İstihbaratına teslim etmektir. Diğer taraftan Solo da bir CIA ajanıdır. Onun görevi ise Gaby'yi Ruslardan önce bulmak ve onu güvenli bir yere sevk etmektir. 
u.n.c.l.e the man from ile ilgili görsel sonucu
Gaby, Illya ve Solo
Genç kadına ilk ulaşan isim Solo olur. Görev tamam gibidir. Ancak ertesi gün ikisinin de patronları aynı masaya oturur ve Gaby'nin güvenliğini sağlamak için el sıkışırlar. Kızın güvenliğini sağlama işini ise Solo ve Illya'ya verirler. Birbirlerinden hiç hoşlanmayan iki düşman ajan artık birlikte çalışmak zorundadırlar.

Künye
Filmin Guy Ritchie filmi olduğunu başta söylemiştim. Beyefendi yine filme imzasını atmış. Filmin ona ait olduğunu bilmeseniz de izleyince anlarsınız. O kadar imza atmış. 

Filmde CIA ajanını Henry Cavill oynuyor. Rus ajan Illya'yı ise Armie Hammer canlandırıyor. Gaby rolünde ise yıldızı yükselen bayan oyuncu Alicia Vikander görülüyor. 

Yorum
Film çok eğlenceli. Esprileri gerçekten komik.

Aksiyonu da gayet yerinde. Aksiyonların artık fantastik düzeyde olduğunu düşünürsek en üst seviyelerde diyebiliriz. (En üstte Hızlı ve Öfkeliler var.)

Senaryo gayet yerinde ki zaten dizi uyarlamasıymış.

Filmde bir de Hugh Grant var. Beyefendinin ismini görünce tv'yi kapatasım gelmişti ama ilk defa bir rolüne yakıştığını gördüm. Yaşlılık da yaramış. Çok karizmatik olmuş.

Henry Cavill'i taktir ettim. Süperman'den sonra hiç imaj değiştirmeden başka bir rolü oynamak her yiğidin harcı değildir. Üstelik gayet başarılı.

Solo karakteri fazlasıyla James Bond olmuş. Zampara, zeki, karizmatik ve hızlı. Üstelik onca aksiyona rağmen elbisesinin ütüsü bile bozulmuyor. 

Illya karakterine hayran kalmamak mümkün değil. 

Peki filmi izleyelim mi? Elbette. Mutlaka. 

Ben sizi çok tutmayayım. Hadi gidin, izleyin. 

Hayata İyi Seyirler...

P.S. #1 Filmin ikincisi yolda. 2017'de gösterime giriyor. Filmin verdiği spoilera göre olay İstanbul'da geçecek. Hadi hayırlısı...

P.S.#2  Bu da filmin essssskiden çekilmiş dizisinden bir kare...

u.n.c.l.e tv series ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok: