24 Ekim 2016 Pazartesi

"Kartal Göz" Yapay Zeka Bilinç Kazanıyor...

Çalıştığım okulun genç öğretmenlerindenim. Biraz orta yaş ve üzeri öğretmen arkadaşlarımın çoğu bilgisayarda çok az şey yapabiliyor. Hele bayanlar! Of of of! Evlere şenlik. Düşünün: Öğretmen tayfa bile böyleyse vatandaşın bilgisayar korkusunu siz düşünün! Hoş eline akıllı telefon alan herkes kendini software hakimi sanıyor ya; o da ayrı mesele :))) Komik durumdayız vesselam...

Yapay zekanın bilinç kazanması konulu piyasada pek çok film var. İşte onlardan biri daha.

eagle eye the movie ile ilgili görsel sonucuÖZET
2008 yapımı “Kartal Göz” (Eagle Eye) adlı film bilim kurgu türünde bir aksiyon filmi. Hikayeye göre Rachel, bir çocuk annesi bekar bir kadındır. Bir gün Rachel okul korosunda keman çalan oğlunu bir konser için turneye yollar. Aynı günlerde Jerry Shaw adlı genç adamın ikiz kardeşi Amerikan ordusunda görevi başında iken hayatını kaybetmiştir. Jerry büyük bir üzüntüye düşmüştür. Ancak cenazeden hemen bir gün sonra -tam da Rachel'in oğlunu uğurladığı gün- telefonuna çok ilginç mesajlar ve çağrılar gelmeye başlar. Telefonun ucundaki meçhul kadın sürekli olarak Jerry'ye talimatlar vermektedir. Aynı meçhul kadın Rachel'a da talimatlar yağdırmaya başlar. Ve onları kartal gözü gibi izler. Daha da kötüsü Jerry'nin ve Rachel'ın emirlere karşı geldiği her an birileri hayatını kabetmektedir. Bu da yetmiyormuş gibi telefondaki ses, Rachel'ı ve Jerry'yi iş ortağı yapar. Birbirini hiç tanımayan Jerry ve Rachel çaresiz meçhul kadının her talimatına uymak zorunda kalacaklardır.. 

KÜNYE
Filmde Jerry'yi Shia LaBeouf oynuyor. Rachel'ı ise Michelle Monaghan canlandırıyor.

YORUM
Eminim bazı insanların yapay zeka korkusuna çok iyi tercüman olacak bir film. Aksiyon düzeyi yüksek. Filmin son ortası çok saçma ama nihayeti güzel. Gerçi bilinç kazanmış yapay zeka filmlerinin babası sayılabilecek Terminatör serisiyle büyümüş biri için zayıf bir film ama film işte.

Eğer Zor Ölüm 4.0 gibi ya da Echalon gibi filmleri de beğendiyseniz; bunu da beğenirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Bir gün belki olacak. Yapay zeka biliş ve irade kazanacak. Ama bugün o gün değil.


Hiç yorum yok: