25 Mayıs 2017 Perşembe

"Hesaplaşma" Otistik Muhasebecinin Sıra dışı Hikayesi...

Bir öğretmen olarak geçen sene katıldığım seminerlerin birinde hocamız bir istatistikten bahsetti. "Artık özel eğitim merkezine gelen çocukları 10'da 8'i otistik" dedi. Ve biz -bütün salon- ürperdik. 

Otizm kavramıyla tanışmamız epey eskilere dayanıyor gerçi. Taaaa "Yağmur Adam" dönemlerine kadar uzanıyor diyebiliriz. Şimdi ise her yer yağmur adamlarla dolu. Haliyle bu tür insanların hikayelerini anlatan filmler de sayıca artacaktır. 

İşte yine bir otistiğin hikayesi geliyor.

ÖZET
2016 yapımı "Hesaplaşma" (The Accountant) adlı film aslında bir suç filmi ama sığ gözlerle bakınca drammış gibi görünüyor. Hikayeye göre Christian, asker babadan olma ve ev hanımı anneden doğma otistik bir çocuktur. Christian 10 yaşlarına geldiğinde hastalığı iyice artar ve annesi bu duruma daha fazla dayanamayıp çocuklarını da kocasını da kaderlerine terk eder. Otistik çocuk bu duruma aşırı verse de olan olmuştur. Asker baba, çocuklarını kaderlerine terk edecek bir baba değildir. Çocuklarının, özellikle de Christian'ın eğitimiyle birebir ilgilenir. Aradan yıllar geçer Christian büyür ve başarılı bir muhasebeci olur. Ancak Christian sıra dışı otistik becerileri sayesinde vergi sisteminin açıklarını bulur ve müşterileri için evrakta sahtecilik konusunda saman altı bir imparatorluk kurar. Tabi bu işler zamanla başına epeyce bela açacaktır...

KÜNYE
Filmde otistik muhasebeciyi Ben Affleck oynuyor. Başrol fena halde güçlü olduğu için; hatta o kadar ki film artık biyografi filmi olduğu için diğer oyunculara değinmeye pek gerek yok. 

YORUM
Film çok güzel. Ben çok beğendim. Annesinin terk ettiği, asker babasının eğittiği, otistik bir muhasebeciden bir suç makinesi nasıl olur deseniz ancak böyle olurdu derim. 

Mutlaka izleyin derim. Hele ailenizde böyle özel çocuklar varsa mutlaka izleyin. Ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiği konusunda size bir kaç fikir verebilir. 

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: